Odklop od tehnologije
01.06.2023 08:45

Deli z drugimi:

Share

Generacija Z si resnično želi pavze od telefonov. Baby boomerji? Niti ne.

V novi raziskavi podjetja Squarespace so mlajši anketiranci najpogosteje povedali, da si res želijo vzeti odmor od svojih mobilnih naprav.

Generacija Z je morda znana kot “digitalni domorodci”, vendar so to isti ljudje, ki so bili v obdobju generacije baby boom dejansko manj pripravljeni vzeti odmor od svojih digitalnih naprav.

To kaže najnovejša študija Squarespacea, podjetja za izdelavo spletnih strani, ki je anketiralo 4000 odraslih v Združenih državah, Kanadi, Združenem kraljestvu in Avstraliji, o njihovem digitalnem vedenju. Tukaj je nekaj ključnih spoznanj.

Prednosti tehnologije odtehtajo slabosti: 50 % generacije Z si želi vzeti odmor od svojega telefona. To je višja številka od katere koli druge generacije. Nasprotno pa je pri baby boomih najmanj verjetno, da si želijo odmora od svojih telefonov, kar pravi 20 %. Vendar pa se je 62 % vprašanih strinjalo, da prilagodljivost, ki jo ponujajo pametni telefoni, odtehta slabe strani nenehne dosegljivosti.

Spletna mesta so bolj zaupanja vredna kot družbeni mediji: 55 % anketirancev je izjavilo, da pri iskanju informacij zaupajo splošnemu internetu, v primerjavi z 12 % anketirancev, ki pravijo, da zaupajo družbenim omrežjem. To še vedno velja za generacijo Z, čeprav le 41 % generacije Z pravi, da imajo raje spletna mesta. 20 % pa jih pravi, da za iskanje informacij uporabljajo družbena omrežja.

Velika narava lahko počaka: le 15 % anketirancev je izjavilo, da bi preživeli dan, ne da bi si ogledali spletno stran, v primerjavi z 18 %, ki so rekli, da bi preživeli dan, ne da bi se z nekom pogovorili, ali 19 %, da bi preživeli dan ne da bi ši ven.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več