Strojna oprema
02.11.2007 10:04

Deli z drugimi:

Share

GateDefender Performa 3.0

Panda Security je trgu predstavila Panda GateDefender Performa 3.0, novo različico svoje vsebinske varnostne naprave za podjetja vseh velikosti. Glavna nova značilnost te rešitve je možnost nastaviti uporabniške profile, ki administratorjem omogočajo nastaviti varnost v skladu s potrebami specifičnih delavcev ali oddelkov.

“Znotraj podjetij vedno obstajajo različne varnostne potrebe. Tip obiskanih spletnih mest ali datotek in podatkov, ki se pošiljajo in prejemajo, se bo razlikoval med oddelki. S to novo rešitvijo lahko administratorji uporabniškim skupinam ali posameznikom dajejo zaščito, ki se prilagodi njihovim posebnim potrebam,” pojasnjuje produktni manager za varnostne naprave v Panda Security Alejandro Castaar.

Panda GateDefender Performa 3.0 je narejen za namestitev v katerokoli omrežje, ne da bi bilo potrebno konfigurirati ali preusmerjati omrežni promet. Ponuja celovito zaščito podjetja, blokira škodljivo programsko opremo, neželeno e-pošto in zlonamerne ali neprimerne vsebine, preden vstopijo v omrežje. To naredi prek pregledovanja najbolj razširjenih protokolov (HTTP, FTP, SMTP, POP3, IMAP4 ind NNTP). Prepreči lahko tudi uporabo visoko-tveganih aplikacij, kot so programi hitrega sporočanja ali programi peer-to-peer.

“Škodljiva programska oprema, neprimerne vsebine, hitro sporočanje in programi peer-to-peer so vsi razvpiti zapravljivci časa za zaposlene in zasičijo omrežne vire. Rešitev kot Panda GateDefender Performa 3.0 ne samo varujejo podjetja, ampak jim tudi pomagajo, da postanejo bolj učinkovita in produktivna, saj zadržujejo te zlonamerne in časovno potratne elemente zunaj omrežja,” pravi Casta?ar.

Še več, Panda GateDefender Performa 3.0 zagotavlja, da se prejmejo vse relevantne informacije, in sicer prek inovativnega sistema, ki uporablja tri ločene karantene:
o Karantena za sumljivo ali nedezinficirano neškodljivo programsko opremo.
o Karantena za neželeno ali morebitno neželeno e-pošto
o Karantena za vsebine, blokirane s podjetniško varnostno politiko

Obstaja tudi možnost neposredne povezave z laboratorijem PandaLabs za odkrivanje nove škodljive programske opreme, avtomatično ustvarjanje zdravil in za elemente, ki naj se obnovijo ali dezinficirajo avtomatično ter se posredujejo prejemniku, ne da bi administratorji morali posredovati.

Castaar pravi: “Ta tehnologija zagotavlja, da samo varna vsebina doseže notranjost omrežja in z minimalnim vplivom na omrežje.”

Panda GateDefender Performa administratorjem daje informacije o statusu zaščite in aktivnosti omrežja (blokirani elementi, omrežni virusi, uporabniki, ki so najpogosteje žrtve, ipd. Ta informacija je zagotovljena v realnem času v obliki grafov in administratorjem omogoča pomemben prihranek časa.

Nova naprava iz Pande ponuja pet različnih tipov zaščite:
– Zaščita pred škodljivo programsko opremo: Odkriva in blokira vse vrste zlonamernih kod z interneta, preden dosežejo podjetniško omrežje. Datoteke z neznano ali nedezinficirano škodljivo programsko opremo se lahko shranijo v posebni karanteni ali se odstranijo kasneje.
– Vsebinsko filtriranje: Administratorjem omogoča vzpostaviti podjetniško varnostno politiko za filtriranje potencialno nevarnih vsebin in preprečiti, da bi zaupni ali osebni podatki zapustili omrežje.
– Zaščita pred neželeno e-pošto: Preveri vso prihajajočo in odhajajočo e-pošto. Vsako sporočilo se označi kot Neželeno (Spam), Verjetno neželeno (Probable spam) ali Ni neželeno (Not spam). Občutljivost filtra se lahko prilagodi vsakemu uporabniku omrežja. Odstranjevanje neželene e-pošte na zunanjem območju omrežja izboljša delovanje omrežja in poveča produktivnost uporabnikov.
– Spletno filtriranje: Administratorji lahko definirajo kategorije neprimernih spletnih vsebin. Lahko vzpostavijo tudi bele in črne sezname prepovedanih ali dovoljenih strani. To optimizira rabo virov in izboljša produktivnost uporabnikov. Zapre tudi dostop do žaljivih, nasilnih ali drugače neprimernih vsebin.
– Blokiranje aplikacij P2P in IM: Aplikacije peer-to-peer tratijo prepustnost omrežja in predstavljajo veliko varnostno vrzel, saj se datoteke pogosto delijo v majhne pakete in se ne morejo pregledati. Aplikacije hitrega sporočanja (Instant Messaging – IM) prav tako vplivajo na produktivnost, saj jih zaposleni pogosto uporabljajo za zasebne potrebe. Panda GateDefender Performa lahko blokira tovrstne aplikacije znotraj podjetniških omrežij.

Za več informacij obiščite spletno mesto Pande Security na http://www.pandasecurity.com/enterprise.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več