Računalništvo, telefonija
16.07.2013 10:26

Deli z drugimi:

Share

Garmin ® DC ™ 50 oddajnik za Astro 320

Garmin ® DC ™ 50 oddajnik za Astro 320
Garmin ® DC ™ 50 oddajnik za Astro 320

Garmin® International Inc., enota Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), svetovno vodilno podjetje v satelitski navigaciji, najavlja DC50, nov, izboljšan GPS sprejemnik z radijskim oddajnikom za sledenje.

“Z zanesljivejšim sprejemom satelitskih in radijskih signalov ter robustnejšo obliko omogoča DC50 izkušnjo sledenja, ki jo najzahtevnejši uporabniki pričakujejo od sledilne naprave,” pravi Martin Resch, Produktni direktor za ročne GPS naprave za evropske, bližnjevzhodne in afriške trge. “Novi DC 50 ima vse lastnosti, ki zagotavljajo prednosti udobne in zanesljive uporabe novim uporabnikom, imetnikom naprav Astro 320 pa z bistveno boljšimi lastnostmi nudi nadgradnjo sledilne opreme.”

Čas pridobivanja signalov satelitov je zato približno 20 % krajši, sprejemnik lahko sprejme signale z dodatnih 24 satelitov GLONASS. Praktično to pomeni manj čakanja na pripravljenost oddajnika za sledenje in boljši sprejem v zahtevnejših pogojih, kot npr. pod gostimi krošnjami in v soteskah.

Novo oblikovana, 57 cm dolga VHF antena radijskega oddajnika je iz jekla in izredno odporna. Domet spremljanja oddajnika je do 14 km na ravnem, preglednem terenu vsakih pet sekund. Ojačeno je tudi ohišje oddajnika na ovratnici, ki je vodotesno do 10m.

Izboljšana je tudi baterija oddajnika, polno napolnjena baterija zdrži do 26 ur delovanja oddajnika s pet sekundnim intervalom oddajanja. S podaljšanim intervalom oddajanja na dve minuto zdrži do 54 ur. DC50 ima vgrajeno tudi varnostno funkcijo za iskanje pogrešanega uporabnika oddajnika (psa, človeka), ki ob izpraznjenosti baterije po 25 % samodejno začne oddajati signal o položaju vsaki dve minuti.

Naprava Astro 320 lahko istočasno sledi do 10 oddajnikov, prikazuje oddaljenost, smer nahajanja in aktivnost slednega psa (sedenje, tekanje, nakazovanje divjadi in skakanje v drevo). Astro 320 ima barvni, na soncu jasno berljiv zaslon in nameščeno osnovno karto sveta. Na napravo je mogoče dodatno naložiti topografske karte, cestne karte, lastne zemljevide (Garmin CustomMaps) ali satelitske posnetke BirdsEye™.

Oddajnik DC 50 deluje z ročno navigacijsko napravo/sprejemnikom Astro 320, uporabniki pa morajo pred kodiranjem oddajnikov posodobiti programsko opremo naprave (www.garmin.com/webupdater). DC 50 ni mogoče povezati z napravo Astro 220.

Na voljo bo oddajnik DC 50 in komplet naprave Astro 320 z oddajnikom DC 50, predvidoma v avgustu 2013.

Uporaba DC 50 je v posameznih državah regulirana z lokalno zakonodajo, ki določa uporabo radijskih sprejemnikov in oddajnikov. Za dodatne Informacije obiščite http://www8.garmin.com/astro-legal/ oz. kontaktirajte lokalnega zastopnika blagovne znamke Garmin.

DC 50 je zadnja inovacija v Garminovem naraščajočem segmentu ročnih navigacijskih naprav, ki se osredotoča na izdelovanje naprav, ki uporabnikom omogočajo boljšo izkušnjo aktivnosti na prostem in pri delu s službenimi psi. Naprave Garmin so nepogrešljivi pripomočki pri večini dejavnosti na prostem v civilne in službene namene, kot so pohodništvo, golf, geocaching, delo s službenimi slednimi psi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku