Računalništvo, telefonija
28.02.2019 07:33

Deli z drugimi:

Share

Galaxy S8 in Galaxy Note 8 končno prejela posodobitev na Android Pie!

Telefona Galaxy S8 in Galaxy Note 8 sta vendarle dočakal posodobitev na novi Android 9.0 Pie.
Telefona Galaxy S8 in Galaxy Note 8 sta vendarle dočakal posodobitev na novi Android 9.0 Pie.

Vse več uporabnikov se ozira po mobilnem operacijskem sistemu Android 9.0 Pie, saj ta prinaša številne zelo uporabne funkcije in možnosti. Novost je bila seveda najprej na voljo uporabnikom novejših Googlovih pametnih mobilnih telefonov družine Pixel, nekoliko kasneje pa je bila na voljo še za izbrane modele pametnih mobilnih telefonov vodilnih podjetji. Sedaj pa lahko v prednostih mobilnega operacijskega sistema Android 9.0 Pie uživajo tudi uporabniki pametnih mobilnih telefonov družin Galaxy S8 in Galaxy Note 8. Podjetje Samsung je namreč zanje pripravil posodobitev na novi Android, ki je na voljo za prenos že večini uporabnikov nekdaj zelo priljubljenih telefonov širom sveta.

Uporabniki pametnih mobilni telefonov družin Galaxy S8 in Galaxy Note 8 po posodobitvi na novi Android 9.0 Pie bodo seveda prejeli tudi novi grafični vmesnik Samsung One UI. Ta dejansko prinaša preprostejši in znatno bolj optimalen uporabniški vmesnik, pri čemer je najbolj pomembna vsebina na spodnji polovici zaslona. To drži predvsem za uporabniške menije in pojavna okna, ki naj bi prinesla izboljšanje uporabniške izkušnje in možnost uporabe mobilne naprave z eno roko. Uporabniški vmesnik Samsung One UI za novi Android 9.0 Pie prinaša še druge zanimive napredne možnosti in funkcionalnosti, kot so nov načina odklepanja mobilne naprave Android, programe za preoblikovanje ter celo možnost spreminjanja pisav, ikon aplikacij in programov.

Posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie je uporabnikom pametnih mobilni telefonov družin Galaxy S8 in Galaxy Note 8 pričakovano na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo Samsungova mobilna naprava obvestila sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah mobilnega telefona ali tabličnega računalnika. Za izvedbo celotne nadgradnje bo potrebnih kar nekaj minut, ker pa vedno obstaja možnost za zaplete, vam priporočamo, da pred posodobitvijo naprave opravite varnostno kopijo podatkov.


Prijavi napako v članku