Računalništvo, telefonija
Telefonija
08.04.2024 12:03
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Galaxy AI je na voljo uporabnikom pametnih telefonov za “testno vožnjo” prek osvežene aplikacije Try Galaxy

Prišla je doba mobilne umetne inteligence in njeni pionirji že jezdijo na valovih najnovejših inovacij. Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google) v več napravah, tako da lahko tudi tisti, ki oklevajo, izkusijo Galaxy AI, brez zamenjave pametnega telefona.

Aplikacija Try Galaxy, ki je bila prej prilagojena uporabnikom iOS-a, je zdaj prvič na voljo na vseh napravah Android, vključno s starejšimi modeli Samsung Galaxy[1], kar še več uporabnikom omogoča raziskovanje najnovejših funkcij serije Galaxy S24 in uporabniškega vmesnika One UI 6.1.

Kaj je novega: Raziščite Galaxy AI s pomočjo pripomočkov in tutorialov

Posodobljena aplikacija Try Galaxy simulira izkušnjo gledanja pravega domačega zaslona Galaxy S24. Ko uporabniki vstopijo v aplikacijo, jim tutoriali in interaktivna vsebina pomagajo krmariti po najnovejšem vmesniku.

Nov pripomoček na drugi strani začetnega zaslona prikazuje osnovne funkcije serije Galaxy S24, ki jih poganja umetna inteligenca, in njene napredne funkcije za kamero. Uporabniki se lahko dotaknejo vsakega predmeta in si ogledajo kratke predstavitvene videe, ki pojasnjujejo lastnosti in kako se uporabljajo v vsakdanjem življenju. Ogledani elementi bodo označeni s kljukico, tako da lahko uporabniki enostavno spremljajo svoj napredek.

Med funkcijami, ki jih bodo zainteresirani uporabniki lahko preizkusili s »testno vožnjo«, je Samsung izpostavil naslednje:

  • Sprotni prevod: Komunicirajte brez jezikovnih ovir s prevajanjem v realnem času za prevajanje klicev v obe smeri, integrirano v izvorno aplikacijo. Brez truda stopite v stik s taksistom ali rezervirajte restavracijo v tuji državi z glasovnimi in besedilnimi prevodi telefonskih klicev, podprtimi v 13 jezikih[2].
  • Pomoč za zapiske: Delajte zapiske kot običajno, vendar s takojšnjimi povzetki, ki jih ustvari umetna inteligenca, da olajša in organizira vaše zapiske. Spremenite dolge odstavke v naslove za večjo jasnost. Funkcija omogoča samodejno oblikovanje, preverjanje črkovanja in prevode.
  • Pomoč za pisanje: Prilagodite ton besedilnega sporočila za vsako priložnost, od poklicne do neformalne. Pošljite organiziran dnevni red sestanka svojemu šefu in klepetajte s prijatelji iz tujih držav s prijatelji v francoščini ali španščini. Umetna inteligenca, vgrajena v tipkovnico Samsung, lahko tudi prevaja sporočila v realnem času v 13 jezikov[3], tako da lahko uporabniki bolje komunicirajo kljub kulturnim in jezikovnim oviram.
  • Pomoč pri fotografiranju: Ustvarite popoln posnetek z Generativnim urejanjem (Generative Edit), funkcijo umetne inteligence, ki uporabnikom omogoča spreminjanje velikosti, premikanje ali celo odstranjevanje predmetov na fotografijah. V trenutku prilagodite kompozicijo fotografije s Predlogi za urejanje (Edit Suggestion). S funkcijo Izbris odsevov (Erase Reflection) pa samodejno odstranite neželene sence in odseve svetlobe.
  • Iskanje v Googlu z obkroževanjem: Obkrožite stvar, ki vam pade v oči, in iščite kar koli na zaslonu, ne da bi preklapljali med aplikacijami. Ko uporabniki v objavi na družabnem omrežju vidijo nekaj, kar jim je všeč, z dolgim ​​pritiskom na gumb Domov in obkroženjem slike dobijo takojšnje in uporabne rezultate iskanja na želeno temo. Odvisno od lokacije bodo na voljo tudi rezultati, ki jih poganja umetna inteligenca.

Poleg funkcij umetne inteligence aplikacija predstavlja tudi napredna orodja za kamero serije Galaxy S24. Skozi poglobljene video tutoriale iz prve roke se lahko uporabniki naučijo posneti jasne, svetle fotografije ponoči in od daleč z Nightography Zoom, snemajo mirne videoposnetke hitro premikajočih se predmetov s Super Steady in posnamejo osupljive portrete in selfije v portretnem načinu.

Dodatne posodobitve in razpoložljivost

V aplikaciji si lahko uporabniki ogledajo tudi nove Galaxy teme ali ozadja zunaj menija Ozadja, ki je na voljo na Galaxy S24 Ultra. Poleg tega so za prenos na voljo tri vrste umetniških ozadij, vključno z grafiti in pop artom.

Če želite izvedeti več o ekosistemu Galaxy, lahko pregledate informativne kartice, na katerih so predstavljene funkcije, kot so brezhibna povezljivost več naprav, možnosti za izmenjavo datotek in podatki o telesni sestavi, ki so na voljo prek storitve Samsung Health. Za hiter uvod v najnovejšo izkušnjo preklopa si lahko uporabniki ogledajo tudi uvodne videoposnetke, ki prikazujejo Galaxy Z Flip5 in Z Fold5 v akciji.

Aplikacija Try Galaxy trenutno podpira 20 jezikov[4] v 120 državah in je od lansiranja leta 2022 dosegla več kot 18 milijonov kumulativnih prenosov. Vsi zainteresirani si lahko novo aplikacijo Try Galaxy naložijo s skeniranjem QR kode ali klikom na trygalaxy.com.


[1]  Aplikacija Try Galaxy je na voljo v podprtih pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android in najnovejšo različico brskalnika Chrome, vendar glede na model naprave, nastavitve, velikost zaslona itd. morda ni popolnoma optimizirana. Aplikacija deluje v brskalniku Safari, v telefonu iPhone 7 in starejših z operacijskim sistemom iOS 14 ali novejšim.

[2] Podprti jeziki so angleščina, kitajščina, francoščina, hindujščina, italijanščina, japonščina, korejščina, nemščina, poljščina, portugalščina, španščina, tajščina in vietnamščina.

[3] Podprti jeziki so angleščina, kitajščina, francoščina, hindujščina, italijanščina, japonščina, korejščina, nemščina, poljščina, portugalščina, španščina, tajščina in vietnamščina.

[4] Aplikacija je podprta v arabščini, poenostavljeni kitajščini, tradicionalni kitajščini, češčini, angleščini, francoščini (FR/CA), nemščini, madžarščini, indonezijščini, italijanščini, japonščini, korejščini, portugalščini, ruščini, latinskoameriški španščini, španščini, švedščini, turščini in vietnamščini.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung umetna inteligenca

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Podjetje Prolon v Šmarju pri Jelšah je najbolj poznan s trgovino in poslovalnico Telekoma, a to še zdaleč ni njihov edini projekt. Že tri leta uspešno vodijo grafični studio ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več