Obvestila podjetij
03.11.2011 09:43
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu z 3D in 2D zaslonom v enem

Nova dimenzija: Fujitsu je predstavil prvi profesionalni 2D in 3D zaslon v enem
Fujitsu je predstavil svoj prvi zaslon “2-v-1”, ki je zasnovan za uporabo v 2D in 3D tehniki
Fujitsu je predstavil svoj prvi zaslon “2-v-1”, ki je zasnovan za uporabo v 2D in 3D tehniki

Fujitsu je predstavil svoj prvi zaslon “2-v-1”, ki je zasnovan za uporabo v 2D in 3D tehniki. Uporabniki lahko preklapljajo med visoko zmogljivimi 2D aplikacijami in profesionalnimi 3D aplikacijami le s pritiskom na stikalo 23-inčnega namiznega zaslona. Resnično 3D izkušnjo podpirajo tudi lahka polarizirana očala brez baterije.

S svojim prvim »dvojnim« zaslonom Fujitsu cilja na profesionalne uporabnike s področja grafike, ki uporabljajo zahtevne grafične aplikacije kot so CAD/CAE, programsko opremo za simulacije in sisteme za procesiranje geo/satelitskih podatkov. Drugi ciljni trgi vključujejo področja na katerih 3D aplikacije prehajajo v prevladujočo rabo kot so arhitektura, medicina, oglaševanje in svetovanje na točkah prodaje.

Nov Fujitsujev zaslon P23T-6 FPR 3D zagotavlja svetlo sliko brez migetanja in brez utrujene slike ter presluhov. Zaslon ima najnovejšo 3D tehnologijo Filmtype Patterned Retarder (FPR), velik vidni kot brez popačenj pa dovoljuje uživanje v 3D učinku tudi manjšim skupinam posameznikov, pri nastavitvah za dnevno svetlobo.

Tako kot druge Fujitsujeve linije, ima tudi nov 3D model ergonomično stojalo »4-v-1« in prefinjeno ohišje, ki je bilo nagrajeno s prestižno nagrado reddot design award. Raba energije je zmanjšana z uporabo LED osvetlitve in lastnostmi kot so avtomatični senzor svetlosti ter Eko način, zaslon pa vključuje tudi Fujitsujev edinstven 0-vatni način v stanju mirovanja.

Dieter Heiss, vodja delovnih sistemov pri Fujitsu Technology Solutions, je dejal: “Zaslon z dvojnim rezultatom pomeni prihranek proračuna – ker ni potrebe po nakupu ločenega zaslona za uporabo le 3D aplikacij – ter prihranek prostora. Zaslon je zaradi velikega vidnega kota idealen za uporabo na javnih mestih kot so muzeji, univerze in razstavni prostori, 3D tehnika pa omogoča bolj zabavno in izobraževalno izkušnjo ali pa bolj zapomnljivo predstavljanje proizvodov.”

Zaslon višjega razreda ima prilagodljivo gamo (oz. tonsko odzivno krivuljo), ki je kompatibilna z aplikacijami za klinično uporabo in standardom DICOM ter dovoljuje uporabo z grafikami, ki se osredotočajo na sivine. Širok nabor izhodnih vmesnikov maksimizira kompatibilnost z osebnimi računalniki, delovnimi postajami in mobilnimi delovnimi postajami. Da bi dosegli optimalno profesionalno 3D izkušnjo, Fujitsu priporoča uporabo delovnih postaj z grafičnimi karticami, ki podpirajo tehnologijo “quad-buffering”, kot je, npr., Fujitsujeva linija delovnih postaj CELSIUS.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku