Prenosni računalniki
06.10.2009 11:21

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu predstavil novo funkcijo prenosnika T5010 »multitouch«

Prenosnik nove generacije podpira težko pričakovane značilnosti operacijskega sistema Windows 7
Prenosnik nove generacije podpira težko pričakovane značilnosti operacijskega sistema Windows 7

Fujitsu

je oznanil prihod novega konvertibilnega prenosnika na slovensko tržišče, ki hkrati podpira funkcijo zaslona na dotik in aktivnega peresa ter omogoča celovito izkušnjo težko pričakovanega operacijskega sistema Windows 7. Prvi prenosnik nove platforme LifeBook, LifeBook T5010, ponuja popolnoma nov način interakcije. Uporabnik lahko z njim upravlja tako s preprostim dotikom kot tudi z bolj zapletenimi gibi, saj podpira tudi upravljanje z dvema prstoma. Hkrati omogoča preprosto prehajanje na funkcijo aktivnega peresa ter obliko prenosnika kot tudi obliko tabličnega računalnika. Novi prenosnik je že na voljo.

Že prvotna izvedba prenosnika LifeBook® T5010 z aktivnim digitajzerjem in vgrajenim večnamenskim pisalom uporabniku zagotavlja točnost in občutljivost pritiska. Hkrati omogoča funkcijo brisanja in funkciji leve ter desne tipke miške kar na samem pisalu. Uporabniki lahko sedaj izberejo tudi novi LifeBook® T5010 z vgrajenim »Dual digitizer«-jem, to je funkcionalnost zaslona občutljivega na dotik, ki omogoča delo tako z aktivnim peresom, kot tudi s prsti. Zahvaljujoč novi tehnologiji, ki jo je razvil Fujitsu, LifeBook® T5010 omogoča intuitiven in preprost vnos podatkov z avtomatičnim prepoznavanjem uporabe aktivnega peresa ali upravljanja z dotikom.

Novi, na dotik občutljiv zaslon, poleg upravljanja s preprostim dotikom omogoča tudi kompleksnejše ukaze z dvema prstoma kot so vrtenje, približevanje in obračanje. Uporabniki lahko v trenutku menjajo funkciji dotika s prstom in aktivnega peresa ter s tem prehajanja med preprostim pregledovanjem internetnih strani ter podrobnim urejanjem in pisanjem.

Prenosnik LifeBook® T5010, konvertibilni tablični računalnik s 13,3 paličnim zaslonom občutljivim na dotik, je opremljen z dvojedrnim procesorjem Intel® Core 2 Duo, vgrajeno kamero, dvojnim mikrofonom, vodoodporno tipkovnico, 3G UMTS/GSM komunikacijskim modulom, čitalcem prstih odtisov, vhodom za pametno kartico ter z možnostjo rezervne baterije.

Poleg novega prenosnika LifeBook® T5010 je Fujitsu nedavno napovedal tudi prihod dveh novih konvertibilnih prenosnikov: LifeBook® T4310 in LifeBook® T4410, z »Dual digitizer«-jem, ki podpirata funkcije dotika. Oba modela bosta dostopna skupaj z operacijskim sistemom Windows 7® konec meseca oktobra, s čimer Fujitsu nadaljuje s svojo strategijo zadovoljevanja različnih zahtev in potreb uporabnikov.

Glede na rastočo uporabo mobilnih naprav z zaslonom občutljivim na dotik in povečano potrebo uporabnikov po uporabi interneta ne glede na čas in kraj, strokovnjaki v »DisplaySearch«-u pričakujejo rast prodaje tovrstnih naprav s 3.5 milijard dolarjev na 6 milijard do leta 2012. Več proizvajalcev računalniške opreme, med njimi tudi Fujitsu, zaradi vedno bolj prefinjenih zaslonov na dotik in navdušenja uporabnikov nad virtualnimi tipkovnicami pričakuje, da bodo novi prenosniki postali trend in zaznamovali leto 2010.


Prijavi napako v članku