Računalništvo, telefonija
17.05.2019 09:14
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Francija že razmišlja o uvedbi letečih avtomobilov!

V bližnji prihodnosti bomo lahko na cilj kar prileteli!
V bližnji prihodnosti bomo lahko na cilj kar prileteli!

Vsi vozniki se verjetno strinjajo s tem, da bi bilo lepo, če bi se lahko izognili dolgim kolonam na cesti, še lepše pa bi bilo, če bi lahko z osebnim avtomobilom na cilj kar prileteli. To morda ni več tako oddaljena prihodnost, vsaj če se bodo uresničili načrti podjetja Airbus. To namreč v sodelovanju s pariškim mestnim potniškim prometom (RATP) preučuje možnost uvedbe “letečih avtomobilov” v mrežo javnega potniškega prometa v francoski prestolnici, pri čemer bo tu šlo za samodejne leteče avtomobile brez posadke.

Čeprav podrobnosti sodelovanja med podjetjem Airbus in pariškim mestnim potniškim prometom še niso bile razkrite, so mnogi poznavalci prepričani, da je ambiciozen projekt povezan s samovozečim letečim taksijem Airbus Cityairbus. Tu gre za zelo napredno vozilo, katerega ohišje je izdelano s pomočjo ogljikovih vlaken, zato je vožnja relativno varčna in varna. Pri tem ni potrebno preveč poudarjati, da voznik tu ni potreben, saj je vse vodeno preko računalniškega sistema. Poleg tega bo tovrstna vozila mogoče priklicati kar z uporabo namenske aplikacije, nameščene na pametnem mobilnem telefonu, kar bo še olajšalo celoten postopek uporabe teh vozil.

Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko leteči taksiji Airbus Cityairbus stopili v komercialno rabo do leta 2020. To za potrošnike pomeni, da bomo leteči taksi preprosto priklicali z aplikacijo in se odpeljali na želeni cilj kar po zraku, tja pa bomo prišli precej hitreje kot z avtomobilom.


Prijavi napako v članku