Tiskalniki in skenerji
10.12.2014 18:39
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fototiskalniki A4 za fotografe dogodkov – Ink Tank brez ventila!

Fototiskalniki A4 za fotografe dogodkov - Ink Tank brez ventila!
Fototiskalniki A4 za fotografe dogodkov - Ink Tank brez ventila!

Epson, japonski velikan, ki kar 11,34 milijonski delež skupaj 9,75 milijard USD letnega prometa reinvestira v razvoj, letos beleži kar dve obletnici. 25 let je namreč minilo od predstavitve 3LCD tehnologije in 50, od njihove prve inovacije v svetu tiskanja. To in izstrelitev nove serije fotografskih tiskalnikov A4 za fotografe dogodkov (Epson L850 in L810) je bil zadostni razlog, da so nas danes zbobnali skupaj v Zagrebu.

S poudarkom na superiorni Micro Piezo tehnologiji in sistemom polnil Ink Tank, je tako Epson napovedal svoja prva 6-barvna fototiskalnika formata A4 s sistemom posod s črnilom in zaslonom LCD, L850 in L810. Zasnovana sta za tiskanje fotografij z izjemno nizkimi stroški, zato sta idealna za fotografe dogodkov, fotolaboratorije, oglaševalske agencije in izobraževalne ustanove. Modela L850 in L810 lahko natisneta do 37 črno-belih in 38 barvnih strani A4 na minuto, barvno fotografijo velikosti 10 x 15 centimetrov pa lahko natisneta v samo 12 sekundah.

Fotografom dogodkov bo morda najbolj ustrezalo, da model L810 za tiskanje in model L850 za tiskanje, optično branje in kopiranje ne potrebujeta uporabe računalnika. L850 optično prebira neposredno na pomnilniško kartico, oba modela pa lahko tiskata neposredno s pomnilniške kartice ali fotoaparata z uporabo funkcije PictBridge. Optično branje, kopiranje in tiskanje lahko pri obeh modelih nadzirate na 6,9-centimetrskem pametnem navigacijskem zaslonu LCD, občutljivem na dotik.

Kseniya Gordeyeva, višji produktni vodja Epson Europe, pravi: »Zavedamo se, da potrebujejo fotografi dogodkov tiskalnik A4, ki je zanesljiv in lahko natisne fotografije skoraj v trenutku. Zato smo zasnovali dva tiskalnika, ki za uporabo ne potrebujeta računalnika. Nismo pozabili na kakovost; v notranjosti tiskalnika L850 se nahajata Epsonova tehnologija Micro Piezo in originalno črnilo Epson, ki skupaj zagotavljata natančno, dosledno, cenovno zelo ugodno tiskanje fotografij in barvnih dokumentov velikosti A4.«

Oba modela, L850 in L810, uporabljata inovativni sistem posod s črnilom (ITS) in imata enoletno garancijo. Modela uporabljata visokozmogljive 70-mililitrske stekleničke s črnilom in tiskata v šestih barvah, zato sta bila zasnovana za primere, kjer je potreben natis velikih količin fotografij in dokumentov po najnižji možni ceni. Tako lahko uporabniki natisnejo do 1800 fotografij velikosti 10 x 15 centimetrov. Epsonova edinstvena tehnologija dodajanja črnila s posebej zasnovanimi nepredušnimi pokrovčki in filtri zagotavlja preprosto ponovno polnjenje brez nereda. Oba modela lahko tiskata tudi na ustrezne medije CD/DVD.

Modela L850 in L810 bosta na voljo sredi januarja 2015 v vseh dobro založenih trgovinah po Sloveniji.


Prijavi napako v članku