Računalništvo, telefonija
10.04.2007 14:36
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

FMC za virtualizacijo v podjetjih

Podjetje FMC je postalo distributer izdelkov ameriškega podjetja Parallels, globalnega ponudnika sistemov za virtualizacijo. FMC bo v okviru svoje ponudbe nudil celotno paleto izdelkov Parallelsa, v kateri se nahajajo uporabniku prijazni, stroškovno učinkoviti sistemi za virtualizacijo strežnikov in delovnih postaj, ki delujejo na operacijskih sistemih Windows, Macintosh in Linux.

Ameriško podjetje Parallels je del družbe SWsoft. Zaposluje hitro rastočo skupino izkušenih strokovnjakov, ki se od leta 1995 ukvarjajo z razvojem, testiranjem in namestitvijo programske opreme v uporabniška okolja. Podjetje se je začelo ukvarjati s tehnologijami za virtualizacijo leta 1999, kar uspešno počne še danes. Z razvojem revolucionarnih rešitev za virtualizacijo strežnikov in delovnih postaj pomaga Parallels podjetjem pri zmanjšanju stroškov in težav, ki se pojavljajo pri uporabi klasične IT-infrastrukture. Parallelsova IT-infrastruktura omogoča podjetjem nižje operativne stroške, izboljša storilnost uporabnikov in maksimizira vrednost strojne opreme tako, da zmanjša celotno število računalnikov, ki so potrebni za izvajanje kritičnih opravil. Z manjšim številom računalnikov podjetje prihrani čas, energijo in bolje izkoristi prostor, obstoječo strojno opremo in ljudi, ki podpirajo delovanje sistema.

V bogati ponudbi FMC-ja se odslej nahaja tudi programska oprema Parallels Desktop for Mac, ki omogoča poganjanje operacijskega sistema Microsoft Windows (tudi Viste) v oknu sistema Mac OS X brez ponovnega zaganjanja računalnika. Med ostalimi programskimi paketi iz družine Paralles sta na voljo tudi Parallels Workstation 2.2 za Windows/Linux, ki omogoča več virtualnih operacijskih sistemov na enem računalniku ter Parallels Compressor Workstation, programsko orodje, ki lahko navidezno stisne trdi disk na do 50 odstotkov velikosti in navidezno ustvari nov prostor na trdem disku. Prav tako je z njim mogoče zmanjšati virtualna okolja za prenašanje na medije CD ali DVD. Podobne funkcije ima tudi Parallels Compressor Server. Več informacij o podjetju Parallels se nahaja na spletni strani www.parallels.com.


Prijavi napako v članku