Računalništvo, telefonija
13.03.2019 08:43
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Firefox Send: Odlično orodje za deljenje datotek

Oblačna storitev Firefox Send omogoča deljenje datotek do velikosti 2,5 gigabajtov.
Oblačna storitev Firefox Send omogoča deljenje datotek do velikosti 2,5 gigabajtov.

Storitve v oblaku so priljubljene med običajnimi in poslovnimi uporabniki, saj predstavljajo odličen način za shranjevanje raznoraznih dokumentov in njihovo deljenje s prijatelji, znanci ali sodelavci. Prav tako je takšen način hrambe in izmenjave podatkov zelo priročen, saj ne potrebujete dodatne strojne opreme, kot na primer zunanjih podatkovnih nosilcev in podobno. Vse kar potrebujete, je internetna povezava in spletni brskalnik.

Če še nimate priljubljene oblačne storitve za deljenje dokumentov in drugih datotek, vam priporočamo, da preizkusite najnovejšo oblačno storitev organizacije Mozilla. Tu gre za oblačno storitev Firefox Send, ki omogoča brezplačno in enostavno izmenjavo dokumentov, fotografij, video gradiva in druge vsebine in sicer do velikosti 2,5 gigabajtov. Storitev zagotavlja varno izmenjavo podatkov z uporabo šifriranja od uporabnika do uporabnika, za dodatno varnost pa lahko poskrbimo še z nastavitvijo kompleksnega dostopnega gesla.

Poleg nastavitve gesla oblačna storitev Firefox Send omogoča še določitev datuma veljavnosti posamične datoteke v skupni rabi, določimo pa lahko tudi največje dovoljeno število prenosov za vsako datoteko posebej. Novo oblačno storitev organizacije Mozilla lahko uporabljamo na dva načina. Prva je brez registracije, pri čemer je velikost datotek omejena na en gigabajt. Z registracijo pa se velikost datotek poveča na 2,5 gigabajtov.

Oblačno storitev Firefox Send lahko uporabljamo na vseh sodobnih spletnih brskalnikih in za deljenje datotek zadošča, da uporabimo metodo »povleci in spusti«. Nadvse zanimiva oblačna storitev organizacije Mozilla je dosegljiva na spletni povezavi https://send.firefox.com/.


Prijavi napako v članku