Igre
07.09.2021 09:30
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Smo končno dobili namig, da Final Fantasy VII Remake prihaja na PC?

PC gamerji so končno dobili žarek upanja, da bo legendarna prenovljena verzija Final Fantasy VII prišla na osebne računalnike.

Sredi junija so »data miners« našli podatke v Epic Games Store o FF7 in Alan Wake Remastered. Glede na nedavno partnerstvo Epic-a z založnikoma Square Enix in Remedy Entertainment so bili izkopani podatki dokaj verodostojni in smiselni, čeprav nismo dobili nobene uradne potrditve s strani založnikov in tudi niso komentirali na pridobljene podatke rudarjev.

V zadnjem tednu pa je Alan Wake Remastered dobil še malce večjo verodostojnost, zahvaljujoč objavam na spletnem mestu znanega prodajalca Rakuten Taiwan. Glede na izdane podatke bo tako ikonična igra prišla na konzole PS4, PS5, Xbox One in Xbox Series X/S v začetku prihodnjega meseca oziroma 5. oktobra. Objava senior analitika podjetja Niko Partners, Daniel Ahmad, pa trdi, da namerava studio Remedy uradno objaviti Alan Wake Remastered proti koncu tedna oziroma na Playstation dogodku 9. septembra.

Priznani medij VGC je prav tako prepričan, da je navidezna potrditev igre Alan Wake dober dokaz, da se lahko enako zgodi tudi s Final Fantasy VII, ki ima zagotovo občutno večjo bazo navdušencev. Gamerji se lahko oklepajo tudi dejstva, da je igra Kingdom Hearts letos prvič prišla tudi na osebne računalnike.

Enoletna pogodba za ekskluzivnost PlayStationa za Final Fantasy VII Remake je pretekla v začetku aprila. Vendar 6-mesečna ekskluzivnost za dodatek Intergrade še ni potekla, kar bi pomenilo, da bi lahko videli PC različico v začetku leta 2022.

Morda bo založnik izdal kaj več informacij 30. septembra na njihovem dogodku Tokyo Game Show 2021. Square Enix bo na sporedu 1. oktobra, kjer bodo skoraj eno uro razpravljali o vročih novicah o njihovih prihajajočih igrah.

Do takrat pa lahko le čakamo, da nam Square Enix ponudi kakšno drobtinico upanja. Več informacij o FFVII lahko spremljate na uradni spletni strani in v naši rubriki Igre.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre Steam igre napovedi iger Video igre

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več