Industrija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
04.05.2022 07:30
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Največja možna produktivnost za zelo dolgo časa

Še naprej bomo izboljševali zmogljivost obdelave, produktivnost in uporabnost.

V podjetju FANUC smo v ospredje postavili vprašanje o prednosti uporabe strojev FANUC s popolno integracijo (servo motorji FANUC, FANUC CNC in avtomatizacija z roboti FANUC). Menimo, da je za zanesljivost in učinkovitost stroja pomembno, da se vse glavne komponente, kot so krmilniki, pogoni in motorji, odlično prilegajo skupaj in prihajajo od enega dobavitelja, kar velja za naše ROBOSTROJE. Združitev strojev in robotov namreč prinese najboljšo učinkovitost avtomatizacije.

S FANUC CNC tehnologijo lahko strojna orodja zelo dolgo ohranjajo največjo možno produktivnost. Ta stopnja zmogljivosti ne velja samo za CNC, ampak tudi za ojačevalnike in motorje. Kombinacija naše CNC sistemske programske opreme in tehnologije servo krmiljenja zagotavlja številne funkcije za izjemno hitro in natančno obdelavo do mehanskih omejitev obdelovalnega stroja. To visoko zmogljivost in zanesljivost vključimo v naše izdelke že v fazi razvoja, kar je privedlo do dolge življenjske dobe naših CNC enot. V povprečju ne boste opazili okvare prvih 25 ali celo 30 let uporabe, kar je tudi glavna značilnost FANUC CNC v primerjavi s konkurenco.

Glede na naraščajočo digitalizacijo proizvodnje vidimo CNC kot osrednjo komponento v pametni tovarni. CNC bo lahko izmenjeval informacije z drugimi CNC-ji, roboti in celo z digitalno zastopanimi obdelovalnimi stroji ali s proizvodnimi linijami.

Koboti so odprli nove priložnosti, saj delujejo tam, kjer roboti ne morejo. Vendar pa je varnost izziv. Medtem ko naši koboti izpolnjujejo standarde ISO, je potrebna temeljita analiza celotne aplikacije z zagotovitvijo, da je varna za okolje sodelovanja. Kakšno vlogo bodo sodelujoči roboti igrali v prihodnosti, je odvisno od industrije in aplikacije. V nekaterih panogah, kot je avtomobilska, je razmerje avtomatizacije že zelo visoko. Uporaba robotov se je povečala tudi v industrijah, kot so živilska, medicinska, farmacevtska in elektronika. A če upoštevamo vse panoge, večina potenciala za avtomatizacijo ostaja nerealiziranega. Koboti bodo imeli pomembno vlogo pri odpiranju tega potenciala, saj se lahko fleksibilno integrirajo v področja, kjer dela veliko ljudi.

Najpomembnejši izziv za nas je vsekakor prenos znanja o potencialnih koristih rešitev IoT za stranke. Menimo, da je internet stvari opisan v preveč zapleteni terminologiji in jeziku, da bi ga lahko razumeli ljudje brez poznavanja informacijske tehnologije. Zato si prizadevamo poenostaviti svoja sporočila in komunikacijo o koristih, ki bi jih stranke lahko pridobile z uporabo naših rešitev interneta stvari. Če lahko z visoko stopnjo gotovosti govorimo o znižanju stroškov ali povečanju dobička za stranke, ki uporabljajo našo rešitev IoT, se bodo počutile bolj samozavestne, da jo sprejmejo.

Sledite nam na LinkedIn-u: FANUC Adria. Za še več informacij obiščite spletno stran www.fanuc.si, za vsa vprašanja pa smo na voljo na info@fanuc.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več