Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
23.11.2023 12:30

Deli z drugimi:

Share

Fairphone 5: trajnost na kvadrat z odličnimi specifikacijami

Fairphone 5 je pametni telefon, ki spreminja pravila igre na področju trajnosti in okoljske ozaveščenosti.
Foto: Fairphone
Foto: Fairphone

Pametni telefon Fairphone 5 je inovativen predvsem zaradi svoje trajnostne zasnove in ekološkega pristopa, ki ga prinaša v svet mobilne telefonije, zavoljo tega pa ne trpi kakovost vgrajenih komponent. Inovacije segajo dlje od njegovih predhodnikov, tako da je uporabniška prilagodljivost na najvišji ravni doslej.

Poudarek je vsekakor na trajnosti …

Fairphone že od nekdaj postavlja trajnost na prvo mesto. Podjetje je z novim telefonom Fairphone 5 preseglo vsa pričakovanja. Sestavljen je iz do 70 % recikliranih materialov ali materialov, pridobljenih na okolju prijazen način.

Ena izmed najpomembnejših lastnosti Fairphonea 5 je njegova popravljivost, ki gre z roko v roki s trajnostjo. Ko je del telefona dotrajan, ga preprosto nadomestite z drugim in tako ni potrebe po nakupu novega telefona. Zasnovan je tako, da omogoča enostavno zamenjavo baterije, zaslona in vrste drugih komponent. Pri tem ni pogoj, da ste strokovnjak – narejen je tako, da lahko komponente zamenja vsakdo. Vsak del telefona je torej zasnovan tako, da ga lahko enostavno odstranite, kar omogoča uporabnikom, da sami popravijo svoj telefon s preprostimi orodji, kot je na primer običajen izvijač.

… a tudi na vrhunski zmogljivosti

Trajnost ni njegova edina odlika. Poleg trajnosti se namreč Fairphone 5 ponaša tudi s hitrostjo prenosa podatkov 5G. 5-letna Android podpora pa zagotavlja, da boste lahko uživali v napravi brez skrbi glede zastarelosti programske opreme in varnostnih popravkov. To je pomemben podatek, ki ga marsikdo ob nakupu telefona zanemari.

Z Androidom 13 je uporaba telefona Fairphone 5 preprosta in prilagodljiva – takšna, kot ste je navajeni iz drugih telefonov z operacijskim sistemom Android. Trgovina Google Play ponuja dostop do vseh najljubših aplikacij, medtem ko prehod s starega telefona na Fairphone 5 poteka hitro in brezhibno.

Kaj pa fotografije in videi? Fairphone 5 se tudi tu odreže odlično. Z dvojno zadnjo kamero ločljivosti 50+50 MP omogoča zajem izjemno podrobnih fotografij in videoposnetkov v visoki kakovosti tudi v slabih svetlobnih pogojih. Presenetljivo so tudi sprednji (selfie) kameri namenili ločljivost 50 MP, kar zagotavlja izjemne rezultate. Vgrajen procesor Qualcomm Snapdragon 778G s hitrostjo 2,71 GHz in grafična enota Adreno 643 zagotavljata hitrost in tekočo uporabo, medtem ko 8 GB sistemskega pomnilnika (RAM) omogoča gladko delovanje aplikacij in iger.

Fairphone 5 se ponaša še z 256 GB vgrajenega pomnilnika, kar omogoča veliko prostora za aplikacije, igre, fotografije in vse ostalo, kar hranite v svojem telefonu. Če vam to ne zadošča, je pomnilnik  možno razširiti s kartico MicroSD.

6,46-palčen OLED zaslon za vrhunsko izkušnjo gledanja vsebin

OLED zaslon z ločljivostjo 1.224 x 2.720 slikovnih pik in z diagonalo 16,4 cm (6,46 palcev) omogoča osveževanje s hitrostjo 90 Hz, kar zagotavlja izjemno izkušnjo gledanja vsebin. IP55 certifikat pa zagotavlja odpornost proti vodi in prahu, kar povečuje vzdržljivost telefona v različnih pogojih.

Fairphone 5 ni le še en v vrsti pametnih telefonov, temveč zastavonoša in simbol sprememb v industriji pametnih naprav. S svojim trajnostnim pristopom, inovativno zasnovo ter visoko zmogljivostjo postavlja nove standarde okolju prijazne tehnologije.

Več pametnih telefonov lahko najdete na spletni strani Enaa.com.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android telefoni Android 13

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več