Facebook
27.07.2012 16:30
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni Facebookov pametni mobilni telefon v prihodnjem letu?

Facebook bo lasten mobilni telefon z lastnim operacijskim sistemom predstavil šele v sredini leta 2013.
Facebook bo lasten mobilni telefon z lastnim operacijskim sistemom predstavil šele v sredini leta 2013.

Konec maja so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da Facebook razmišlja o pripravi lastnega pametnega mobilnega telefona, z namenom, da bi uporabnikom ponudi povsem svojstveno mobilno napravo. Podjetje, ki stoji za največjim družbenim omrežjem na svetu, je v tistem obdobju za ta namen celo zaposlilo številne strokovnjake za razvoj pametnih mobilnikov, predvsem pa nekdanje Applove in Palmove inženirje. Poleg mobilnika je Facebook pripravljal še lastni mobilni operacijski sistem. Ta naj bi bil povsem prilagojen njegovim spletnim storitvam.

Najnovejše spletne govorice nakazujejo na to, da bo Facebook njegov pametni mobilni telefon ponudil v prodajo šele čez dobro leto dni. Njegov razvoj naj bi dokončali inženirji podjetja HTC. Na Facebookov pametni mobilni telefon bo nameščena prilagojena različica mobilnega operacijskega sistema Android. Tu trenutno še ni povsem jasno, kakšno različico Androida naj bi Facebook vzel kot osnovo in kako daleč naj bi šel s spremembami. Facebook je priznal, da pri pripravi lastnega mobilnika in operacijskega sistema sodeluje s ponudniki storitev mobilne telefonije, proizvajalci stroje opreme, ponudniki operacijskih sistemov in razvijalci programov.

Verjetno se sprašujete, zakaj sploh potrebujemo Facebookov mobilnik. Priljubljeno družbeno omrežje verjame, da je prihodnost tovrstnih omrežij v mobilnih napravah. Njihove polne zmožnosti pa bomo lahko izkoristili le, če bomo za dostop uporabljali tako namensko oziroma prilagojeno strojno kot programsko opremo. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko Facebook njegov lasten mobilni telefon z lastnim operacijskim sistemom predstavil v sredini leta 2013. Prve primerke pa naj bi bilo mogoče kupiti konec poletja oziroma v zgodnji jeseni.


Prijavi napako v članku