Facebook
23.09.2010 09:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook uvedel zahrbtno novost

Bo najbolj priljubljeno socialno omrežje Facebook kmalu zamenjalo lastnika?
Bo najbolj priljubljeno socialno omrežje Facebook kmalu zamenjalo lastnika?

Facebook, ki po številu tedenskih obiskov prekaša celo giganta Google, si je pred kratkim ponovno privoščil neprijeten spodrsljaj. Tokrat je uporabnike priljubljenega socialnega omrežja močno razburil prenovljen sistem oziroma postopek za zavrnitev prošenj za prijateljstvo. Medtem ko smo lahko še pred kratkim prošnjo za prijateljstvo zavrnili v enem koraku, sta sedaj za to opravilo potrebna dva.

To ne bi bilo nič spornega, če delno zavrnjene osebe ne bi imele možnosti sledenja vsebinam, ki so sicer namenjene javnosti. To se zgodi v primeru, da prošnjo za prijateljstvo zavrnemo s klikom na “trenutno ne” (not now). Socialno omrežje nam bo takoj zatem postavilo še vprašanje, ali poznamo osebo (Dont’ you know), ki nam je poslala prošnjo za prijateljstvo. Če bomo tu odgovorili z »Da« oziroma »Yes«, oseba sicer ne bo postala naš prijatelj, a bo kljub temu lahko sledila vsem našim vsebinam, ki so namenjene javnosti.

Če bi želeli tej osebi popolnoma preprečiti sledenje našim objavam, bi jo morali ročno odstraniti iz portala oziroma mesta, kjer se shranjujejo prošnje za prijateljstvo. Socialno omrežje Facebook je tu dejansko »kopiralo« sistem sledenja, ki ga že dalj časa uporablja konkurenčni Twitter. To je sicer priročna funkcionalnost, če spremljate profil Računalniških novic. Ta je za uporabnike socialnega omrežja Facebook na voljo na povezavi http://www.facebook.com/racunalniskenovice.


Prijavi napako v članku