Facebook
24.09.2011 11:09
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook Timeline: platforma za filmofile in glasbene navdušence

Facebook Timeline navdušuje?
Facebook Timeline navdušuje?

Pred kratkim opravljena raziskava analitske hiše Nielsen je pokazala, da so samo v mesecu maju ameriški računalničarji za Facebook skupno porabili dobrih 53 milijard minut oziroma slabih 37 milijonov dni. Na uporabnika to znese okoli 350 minut na mesec. Čas, preživet na belo-modri strani, se bo kmalu še podaljšal. Vodilni možje vodilnega družbenega omrežja so namreč na konferenci F8 predstavili podstran Timeline. Ta pripomore k večji urejenosti profila, saj na enem mestu združuje vse pomembnejše dogodke o posamezniku.

Facebook Timeline je bogatejši še za vmesnik za povezavo z drugimi večpredstavnostnimi vsebinami in aplikacijami. Na ta način lahko v trenutku vsem prijateljem sporočimo, kaj v nekem določenem trenutku poslušamo, gledamo, beremo, se nahajamo in še bi lahko naštevali. Največjo dodatno vrednost podstrani Timeline bodo uporabniki »čutili« pri funkcionalnosti za deljenje glasbenih in video vsebin. Pri tej funkcionalnosti bodo namreč imeli možnosti, da v realnem času spremljajo, kaj počno njihovi prijatelji in znanci.

S funkcionalnostjo deljenja glasbenih in video vsebin imajo uporabniki družbenega omrežja možnost, da kar znotraj Facebooka kliknejo na povezavo in že uživajo v istih vsebinah, kot njegovi prijatelji in znanci. Mnogim bo ta funkcionalnost v veliko pomoči pri navezovanju novih stikov in utrjevanje obstoječih. Funkcionalnost deljenja glasbenih in video vsebin bo na voljo kmalu, medtem ko bo podstran Timeline dosegljiva v prvi polovici naslednjega leta. Do slednje sicer lahko že pridobimo dostop. Natančna navodila so na voljo na spletni strani http://goo.gl/Ap6bb.


Prijavi napako v članku