Facebook
27.06.2012 09:55
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook samodejno spreminja vaše elektronske naslove

Je tudi vam Facebook samovoljno zamenjal elektronski poštni naslov?
Je tudi vam Facebook samovoljno zamenjal elektronski poštni naslov?

Kdaj ste nazadnje preverili vaš Facebookov profil? Obstaja namreč zelo velika verjetnost, da je priljubljeno družbeno omrežje samovoljno in brez obvestila zamenjalo vaš elektronski naslov z naslovom, ki ima domeno @facebook.com. Facebook je novo domeno uvedel aprila lanskega leta. Tu gre za popolnoma samostojen sistem za elektronsko pošto, ki omogoča komunikacijo med uporabniki brez »zadeve« in z zagotavlja možnost prilagajanja želenih in nezaželenih sogovornikov preko elektronske pošte.

Facebookov elektronski naslov je sestavljen iz javnega uporabniškega imena (uporabniško ime, ki se pojavi v naslovni vrstici ob vstopu v uporabniški profil) in domene @facebook. Ker je ta naslov nastavljen kot »primarni«, to v praksi pomeni, da vsa obvestila, na katera ste naročeni, romajo neposredno v Facebook Messenger in ne na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob prijavi. Ta je sicer še vedno zapisan v vašem profilu, a je skrit in tako rekoč neaktiven.

Na srečo lahko (vsaj še zaenkrat) Facebookov elektronski naslov ponovno zamenjamo z lastnim. To naredite tako, da v vašem profilu najprej kliknete na povezavo »O meni«. Potem poiščete povezavo »Kontaktni podatki« in kliknete na »Urejanje«. Nato izberete možnost »Dodaj / odstrani elektronske naslove« ter določite vaš primarni elektronski naslov (Gmail, Hotmail, Yahoo in drugi). Facebookov elektronski naslov lahko po potrebi tudi odstranite.

Čeprav lahko elektronski naslov spremenimo na sila enostaven način, je težava predvsem v tem, da Facebook te zamenjuje brez vednosti uporabnikov. Marsikdo od uporabnikov zaradi tega teh sprememb ne bo opazil. Facebook se očitno gre zelo umazanih iger.


Prijavi napako v članku