Facebook
31.03.2021 20:05
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook s čezoceanskima kabloma za boljši internet

Število uporabnikov interneta se je v Indoneziji v zadnjem letu povečalo za 16 %, na 202 milijona.
Število uporabnikov interneta se je v Indoneziji v zadnjem letu povečalo za 16 %, na 202 milijona.

Facebook bo v sodelovanju z Alphabetovim Googlom in regionalnimi telekomunikacijskimi podjetji na dno Javanskega morja položil dva nova kabla, s katerima bo povečal internetno kapaciteto v Indoneziji in Singapurju.

Echo in Bifrost sta prva kabla, ki bosta potekala po novi poti v Javanskem morju. V morju, ki se nahaja na vzhodni meji Indijskega ocena, bo na ta način povečana kapaciteta za okrog 70 %“, je za portal Reuters povedal podpredsednik omrežnih investicij pri Facebooku, Kevin Salvadori. Kabla bosta povezovala Singapur in Indonezijo z ZDA.

Facebook je v sporočilu za javnost zapisal: “Pandemija Covid-19 je močno povečala potrebo po zanesljivi internetni povezavi. Internet je ljudem po vsem svetu omogočil, da so ostali povezani, medtem ko so bili fizično ločeni. Lahko so nadaljevali z izobraževanjem, skrbeli za svoje zdravje in delali na daljavo“.

Povpraševanje po 4G, 5G in ostalih omrežjih se predvsem v azijsko-pacifiški regiji povečuje. Echo in Bifrost bosta tako še naprej podpirala in omogočala razvoj regije ter nudila kakovostno internetno povezavo za stotine milijonov ljudi in podjetij. V Facebooku poudarjajo, da je rast gospodarstva v veliki meri povezana s širokim dostopom do interneta.

Po besedah Salavadorija bosta omenjena kabla prva, ki bosta neposredno povezala ZDA z glavnimi deli Indonezije. Facebook Echo gradi v partnerstvu z Alphabetovim Googlom in indonezijskim telekomunikacijskih podjetjem XL Axiata in naj bi bil zgrajen do leta 2023. Bifrost pa Facebook gradi v sodelovanju s Telinom, podjetjem indonezijskega Telkomsela in singapurskim konglomeratom Keppel. Konec gradnje načrtujejo v letu 2024.

Preden bo lahko “internet tekel” po obeh kablih, bodo to morali odobrili številni regulatorji. Je pa Facebookova poteza naslednja v vrsti investicij, ki jih “veliki F” usmerja v Indonezijo, ki je eden njegovih petih glavnih trgov.

Indonezija sicer beleži eno največjih številk uporabnikov interneta na svetu: februarja letos je bilo aktivnih uporabnikov interneta v Indoneziji kar 202,6 milijona od vsega skupaj 274 milijonov prebivalcev. V letu 2020 se je tam število aktivnih uporabnikov interneta povečalo za 27 milijonov.

Vas zanima več iz te teme?
Google

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več