Poslovne rešitve
25.03.2021 10:00
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook oglasi & iOS 14: rešitev je tukaj!

Zadnje čase se veliko govori o Applovi posodobitvi na iOS 14 in o tem, kako ta vpliva na Facebook oglase. Vas zanima več? Nadaljujte z branjem.
Z ROAS monstrom do točnih rezultatov in uspešne marketinške strategije.
Z ROAS monstrom do točnih rezultatov in uspešne marketinške strategije.

Kakšne spremembe prinaša iOS 14 za Facebook oglaševalce? 

Facebookovo uradno izjavo lahko preberete tukaj, mi pa smo za vas pripravili kratek povzetek. 

Najnovejša Applova posodobitev sistema iOS 14 vpliva na to, kako Facebook zaznava in poroča o dogodkih, ki jih beleži piksel. To predstavlja težavo za vsa podjetja, ki glede na rezultate piksla optimizirajo oglase in sprejemajo druge pomembne odločitve.

Naj razložimo.

Že pred posodobitvijo je obstajalo neskladje med številom konverzij, ki ga je beležil Ads Manager in dejanskim številom konverzij v spletni trgovini. Nekateri oglaševalci ocenjujejo, da je bila ta razlika lahko tudi do 30-odstotna, po posodobitvi pa se je samo še povečala. Povedano po domače: optimizacija oglasov po novem zgleda približno tako, kot če bi gluha žirija izbirala najboljšo pesem na glasbenem tekmovanju.

Torej,iOS 14 bo povzročil kar nekaj preglavic tistim, ki se ukvarjajo s performance marketingom in imajo jasno zastavljen ciljni ROAS ali CPO. Če tudi vi optimizirate oglase na podlagi rezultatov iz Ads Managerja, lahko zaradi napačnega beleženja rezultatov vaš budget zapravite za oglase, ki ustvarjajo izgubo.

Oglejmo si preprost primer. Predstavljajte si, da zjutraj odprete Ads Manager in pogledate, kako kaže vaši kampanji. Facebookov piksel je v zadnjih 24h zabeležil 100 nakupov, a ko preverite vašo spletno trgovino vidite, da jih je bilo pravzaprav 130. To pomeni, da vam Facebook posledično prikazuje napačen CPO ali ROAS. In tega si res ne želite.

K sreči obstaja rešitev. 

Vaš analitik lahko spremlja dejansko število naročil na vaši spletni platformi, glede na te številke izračuna vaš dejanski CPO ali ROAS, vam te rezultate sproti sporoča, vi pa na podlagi njih optimizirate oglase. Hmmm … se sliši zapleteno? Obstaja še ena rešitev. Uporabite ROAS monster, ki vse to opravi namesto vas.
ROAS monster je bil zasnovan posebej za oglaševalce, ki večino dobička ustvarijo s spletnim oglaševanjem in za oglaševanje uporabljajo ciljni ROAS in CPO. Orodje združi dejanske podatke o prodaji, ki jih pridobi neposredno iz vaše trgovine, z rezultati oglaševanja iz Ads Managerja in vam servira vedno sveže in resnične rezultate. Optimizirajte vaše oglase na podlagi pravih rezultatov in bodite en korak pred vašo konkurenco.

Vas zanima več iz te teme?
ROAS CPO ROAS monster

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več