Facebook
02.03.2020 08:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook odpovedal svojo letno razvijalsko konferenco F8

Facebook odpovedal svojo letno razvijalsko konferenco F8
Facebook odpovedal svojo letno razvijalsko konferenco F8

Facebook je uradno naznanil, da letošnje tradicionalne razvijalske konference F8 ne bo. Razlog je seveda strah pred koronavirusom, ki je do tega trenutka poskrbel za odpoved različnih dogodkov po svetu. Spomnimo samo, da je bil odpovedan tudi MWC, prekinjena so različna športna tekmovanja, koncerti, odpovedane razne kulturne prireditve in še bi se našlo. Facebook je konferenco F8 po navadi organiziral aprila oz. zgodaj maja.


Novico je Facebook sporočil preko blog objave, v kateri je zapisal tudi to, da bo kljub vsemu poskrbel za naznanila novih produktov in storitev, vendar na drugačen način, preko lokalnih dogodkov, prenosov v živo in video vsebin. Facebook je sporočil še to, da bo več podrobnosti glede konference F8 znanih v prihajajočih se tednih.


»To je bila vsekakor izjemno težka odločitev – F8 je za Facebook zelo pomemben dogodek in zagotovo eden naših najljubših načinov, kako združiti vse naše razvijalce po svetu – še vedno pa je prioriteta zdravje in varnost naših razvijalskih partnerjev, zaposlenih in vseh, ki pomagajo pri organizaciji konference«, je zapisal Konstantinos Papamiltiadis, direktor Partnerstev pri Facebooku. »Veliko smo razmišljali o tem, kako izpeljati »in-person« del F8, vendar je za nas pomembno, da gostimo dogodek, katerega se lahko udeležijo tudi naši mednarodni razvijalci«, je še dodal.


Kot že omenjeno to ni prvi tehnološki dogodek, ki je odpovedan zaradi koronavirusa. Po nekaj tednih odločevanja je bil recimo dokončno odpovedan Mobile World Congress 2020, katerega organizator, GSMA, je pred tem prejel kar nekaj odpovedi s strani tehnoloških velikanov, ki niso želeli tvegati.


Dejstvo je, da ima koronavirus velik negativen vpliv na vse sektorje tehnološke industrije. Apple je že potrdil informacijo, da ne bodo dosegli zastavljenih četrtletnih ciljev, saj so morali začasno zaustaviti proizvodnjo iPhonov, obenem pa je povpraševanje po Applovih produktih na Kitajskem v času izbruha virusa močno upadlo. Microsoft je prav tako objavil podobno obvestilo, v katerem je zapisal, da ima koronavirus negativen vpliv na njihovo globalno proizvodno verigo. Med podjetji, ki so javno objavila obvestila o vplivu virusa so tudi Nvidia in Tesla.


Prijavi napako v članku