Računalništvo, telefonija
23.01.2018 06:20

Deli z drugimi:

Share

Facebook bo nudil brezplačno izobraževanje milijonom Evropejcev

Facebook bo svoje izobraževalne centre najprej odprl v Italiji, v Španiji in na Poljskem.
Facebook bo svoje izobraževalne centre najprej odprl v Italiji, v Španiji in na Poljskem.

Podjetje Facebook bo kmalu v Evropi odprl kar tri izobraževalne centre, kjer bodo lahko državljani Evropske unije in podjetniki pridobili ključne digitalne veščine. Podobne centre je podjetje Facebook sicer že pred časom odprl v Združenih državah Amerike, zanimanje za tovrstno izobraževanje pa je preseglo tudi najbolj optimistične napovedi. Lastnik največjega družbenega omrežja bo svoje izobraževalne centre najprej odprl v Italiji, v Španiji in na Poljskem, v dveh letih pa bo poskušal preko tega programa znanje podati več milijonom Evropejcev. Poleg postavitve omenjenih izobraževalnih centrov bo podjetje Facebook vložil kar deset milijonov evrov v francoski inštitut za razvoj umetne inteligence.

Cilj podjetja Facebook je nuditi pomoč malim podjetnikom z namenom, da bi ti pridobili ustrezna znanja za upravljanje njihovih podjetji in njihovo rast. Ljudje bodo v okviru teh centrov pridobili znanja povezana z digitalnimi kompetencami, medijsko pismenostjo in osnove internetne varnosti. Manjši del tečajev bo potekal na fizičnih lokacijah v Združenem kraljestvu, Franciji, Nemčiji, na Poljskem, v Italiji in Španiji, večina pa jih bo seveda dostopna kar preko svetovnega spleta. Vsak študent si bo imel priložnost prilagoditi tečaje, in sicer z namenom lažjega sledenja tematikam in prilagajanja tempa študija.

Po opravljenem tečaju naj bi imeli posamezniki večjo možnost za zaposlitev, podjetniki pa možnost izboljšanja njihovega poslovanja. Ti bodo namreč z novimi veščinami lahko razširili njihovo prisotnost na svetovnem trgu in s tem posledično nabor strank.


Prijavi napako v članku