Računalništvo, telefonija
09.09.2010 11:37
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Evropske policijske sile ostro nad Piratski zaliv

Pristranskost sodnika ni po godu odvetnikov upravljavcev Piratskega zaliva.
Pristranskost sodnika ni po godu odvetnikov upravljavcev Piratskega zaliva.

Piratski zaliv je bil pred kratkim ponovno na hudi preizkušnji. Evropske policijske sile so namreč v kar 14 evropskih državah sočasno izvedle preiskavo strežnikov, ki naj bi gostovali spletno stran The Pirate Bay. Čeprav uradne informacije o preiskavi s tajno oznako »Piracy Pyramid« še niso znane, naj bi organi pregona preiskali strežnike, locirane na Švedskem, Nizozemskem, Češkem, Madžarskem in Norveškem ter v Nemčiji, Belgiji in celo Veliki Britaniji.

Največ strežnikov je preiskala švedska policija, in sicer na kar sedmih lokacijah, vključno z mesti Stockholm, Malmö, Ume, Eskilstuna in Solna. Celotno preiskavo s tajno oznako »Piracy Pyramid« je iz ozadja vodila belgijska policija. Zaradi policijske akcije je bil dostop do Piratskega zaliva za nekaj časa celo onemogočen.

Na srečo številnih ljubiteljev povezav do bolj ali manj legalnih datotek je izpad storitve trajal le kratek čas, saj je lastnikom spletne strani The Pirate Bay uspelo vzpostaviti nadomestno spletno stran. Upajmo, da Piratski zaliv ne bo nikoli podlegel pohlepnim protipiratskim organizacijam. Njihovo poslanstvo namreč ni zmanjšanje stopnje piratstva, ampak zgolj nuditi podporo programskim hišam z enim samim namenom – prodati čim večje število licenc in s tem čim več zaslužiti.


Prijavi napako v članku