Programska in razvojna orodja
06.06.2013 15:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Evropska unija ostro nad operaterje, ki blokirajo Skype preko omrežja 3G

Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je operaterjem, ki blokirajo Skype zagrozila, da jih bo Evropska unija vrstila na črno listo ponudnikov. Ti bodo s tem izgubili možnost ponujanja njihovih storitev v vseh državah članicah.
V Evropski uniji ni prostora za operaterje, ki načrtno blokirajo konkurenčne spletne storitve!
V Evropski uniji ni prostora za operaterje, ki načrtno blokirajo konkurenčne spletne storitve!

V evropskem prostoru marsikateri ponudnik storitev mobilne telefonije uporabnikom njihovega mobilnega omrežja onemogoča uporabo spletnih storitev, kot je na primer Skype. Ker operaterji s tem početjem uporabnikom mobilne telefonije onemogočajo koriščenje zakupljenega prenosa podatkov, jim je evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes zagrozila, da jih bo Evropska unija vrstila kar na črno listo. To z drugimi besedami pomeni, da bodo mobilni operaterji dobili popolno prepoved ponujanja njihovih storitev v vseh državah članicah.

Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je prepričana, da ponudniki storitev mobilne telefonije, ki uporabnikom njihovega mobilnega omrežja onemogočajo uporabo spletnih storitev, kršijo evropsko protimonopolno zakonodajo, saj namerno zavirajo njihovo konkurenco. Zaradi tega se bo Evropska komisija zavzemala, da bo dostop do spleta preko mobilnega omrežja za vse uporabnike brez cenzure in omejevanja spletnih storitev. Ti bodo namreč s tem pridobili možnost dostopa do občutno cenejših klicev in kratkih sporočil.

Popolna prepoved ponujanja storitev v vseh državah članicah Evropske unije naj bi doletela tudi tiste »klasične« ponudnike dostopa do svetovnega spleta, ki omejujejo prenose datotek preko omrežji P2P. Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je namreč prepričana, da mora biti uporabnikom zagotovljen prost dostop do vseh storitev, ki jih je mogoče koristiti v okviru svetovnega spleta.

Vas zanima več iz te teme?
Skype program

Prijavi napako v članku