Življenjski slog
24.07.2021 09:17

Deli z drugimi:

Share

Evropa ponovno nad Bitcoin

Za nekatere je anonimnost transakcij ena izmed najpomembnejših prednosti kriptovalut. Bo tega konec? Evropska unija namreč že ustvarja nove načrte.
Ali bo zasebnosti plačevanja z Bitcoinom v Evropi kmalu konec?
Ali bo zasebnosti plačevanja z Bitcoinom v Evropi kmalu konec?

Priljubljena kriptovaluta Bitcoin bo v Evropi najverjetneje kmalu deležna hladnega tuša. Ena izmed pomembnejših prednosti bo namreč lahko postala preteklost – anonimne transakcije.

Evropska komisija je v izjavi za javnost zapisala, da ravno anonimne transakcije z Bitcoinom omogočajo pranje denarja in financiranje terorizma, saj nihče ne more izslediti kupca niti prodajalca.

Nova uredba naj bi tudi prepovedala podjetjem, da posameznikom ponujajo anonimne kripto denarnice, vse skupaj pa naj bi bilo zapisano v zakonu že čez dve leti.

Sicer nekatera uveljavljena podjetja že sedaj zahtevajo od uporabnika, da posreduje svoje osebne podatke (ki jih tudi potrdi z osebno izkaznico ali potnim listom).

David Gerard, avtor knjige “Attack of the 50 Foot Blockchain”, je v intervjuju za BBC povedal, da če želimo zaslužiti pravi denar, se moramo tudi držati pravil pravega denarja.

Da pa bi ta predlog postal tudi črka na papirju, je potrebna podpora evropskih držav (tudi Slovenije) in podpora Evropskega parlamenta.

Vas zanima več iz te teme?
Bitcoin

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

shopi.eu, PAB d.o.o.

Kranjska cesta 14, 4202 Naklo, Tel: 04 257 51 50
Podjetje se ukvarja z zastopanjem in prodajo tujih blagovnih znamk. Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

AIKWIT d.o.o.

Ljubljanska cesta 84, 1354 Horjul, Tel: 01 620 26 16
Aikwit je sodobno tehnološko podjetje, ki svojim strankam, ki potrebujejo velike količine prevodov v kratkem času, zagotavlja prevajanje besedil v evropske jezike. Pred dvema letoma ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več