Telefoni
15.11.2009 11:12
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ericsson in Samsung s skupnimi močmi prvič prikazala združljivost tehnologij LTE

Uvedba novega širokopasovnega modula
Uvedba novega širokopasovnega modula

Podjetji Ericsson in Samsung sta uspešno zagotovili združljivost med prvo Samsungovo komercialno LTE napravo in delujočim omrežjem, ki ga v Stockholmu vzdržuje Ericsson. S tem je dosežen pomemben mejnik pri uresničevanju vizije mobilnih tehnologij naslednje generacije (4G).

Tehnologija LTE bo popolnoma spremenila uporabniško izkušnjo mobilnih širokopasovnih storitev, saj bo kjerkoli in kadarkoli zagotavljala izredno hiter prenos podatkov. Tehnologija bo omogočila vpeljavo vrhunskih storitev, kot so internetna televizija, mobilno objavljanje video blogov, spletne video igre ter izredno hitro mobilno okolje za poslovanje.

Splošno dostopna omrežja LTE bodo začela storitve uporabnikom predvidoma zagotavljati v letu 2010, v njih pa bo prenos podatkov bistveno hitrejši od prenosa v današnjih mobilnih širokopasovnih omrežjih. Uporabniki bodo lahko tako tudi na poti ostali povezani ter dostopali do visokokakovostnih spletnih storitev.

Samsung in Ericsson sta skupaj razvila potrebne postopke, s katerimi sta zagotovila celovit program integracije. Med obsežnimi preizkusi v Stockholmu so Samsungovi USB modemi s tehnologijo LTE in Ericssonova infrastruktura dosegli skladnost s panožnim standardom 3GPP Release 8 March, ki določa temeljne pogoje za komercialno vpeljavo.

Tehnologija LTE zagotavlja neprekosljivo zmogljivost na področjih, kot so najvišje hitrosti prenosa podatkov, frekvenčni razpon in zakasnitve. Tehnologija LTE se bo lahko uporabljala tako z novimi kot z obstoječimi frekvenčnimi pasovi in je zasnovana tako, da zagotavlja delovanje in vzdrževanje omrežja s čim nižjimi stroški.

Celovita povezava je bila zagotovljena s tehnologijo LTE FDD ob uporabi omrežja LTE, ki ga upravlja Ericsson, in prve komercialne naprave LTE na svetu podjetja Samsung.


Prijavi napako v članku