Telefonija
02.04.2009 08:56
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ericsson dosegel nov svetovni rekord

HSPA  - MIMO, omogoča hitrosti prenosov do 56 Mb/s.
HSPA - MIMO, omogoča hitrosti prenosov do 56 Mb/s.

Ericsson bo podrl lastni svetovni rekord v hitrosti prenosov HSPA in kot prvi na svetu predstavil tehnologijo MIMO za prenos podatkov prek več nosilcev. Tehnologija, ki omogoča hitrosti prenosov do 56 Mb/s v smeri k uporabniku, bo predstavljena na razstavi CTIA Wireless med 1. in 3. aprilom v ameriškem Las Vegasu. Gre za nov korak v razvoju tehnologije HSPA Evolution, ki še izboljšuje izkušnjo mobilne širokopasovne komunikacije.

Višje hitrosti so mogoče zahvaljujoč kombinaciji tehnologije Multiple-Input-Multiple-Output (MIMO) in tehnologije prenosa HSPA prek več nosilcev. Tehnologija MIMO omogoča višje hitrosti prenosa podatkov in povišano učinkovitost izkoriščanja pasovne širine, kar zagotavlja višjo omrežno zmogljivost.

Pri demonstraciji bo uporabljen Ericssonov konceptni model mobilnega širokopasovnega usmerjevalnika, ki podpira tehnologijo HSPA. To uporabniško napravo je mogoče uporabiti povsod, kjer je potrebno zagotoviti širokopasovni dostop, saj omogoča skupno mobilno širokopasovno povezavo več uporabnikom in nudi učinkovito rabo širokopasovne povezave visoke hitrosti.

Tehnologija prenosa prek več nosilcev HSPA s tehnologijo MIMO, ki je trenutno v fazi standardizacije, bo na trgu predvidoma na voljo leta 2010. Do konca leta 2009 bo Ericsson podpiral komercialno vpeljavo tehnologije prenosa prek več nosilcev s hitrostmi do 42 Mb/s – dosežek, ki je bil uspešno predstavljen na nedavni konferenci Mobile World Conference v Barceloni.


Prijavi napako v članku