Digitalizacija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
01.12.2021 09:25
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson svoje raziskave ter razvoj posveča ljudem in planetu

Šest mesecev po objavi naložbe v vrednosti 100 milijard jenov v trajnostne tehnološke inovacije, se Epson znova zavezuje, da bo večina njegovih prihodnjih naložb v raziskave in razvoj osredotočena na razvoj novih materialov in tehnologij za zmanjšanje vpliva na okolje.
Epson se je zavezal, da se ne bo osredotočal na pretirano rast prihodkov, temveč na pošten dobiček in podpiranje trajnostne družbe z odprtimi partnerstvi in ​​sodelovanjem.
Epson se je zavezal, da se ne bo osredotočal na pretirano rast prihodkov, temveč na pošten dobiček in podpiranje trajnostne družbe z odprtimi partnerstvi in ​​sodelovanjem.

Da bi dosegel zastavljene cilje in izboljšal globalno konkurenčnost, Epson ponovno razmišlja o temeljnih načinih, na katere ustvarja ideje in jih uvaja na trg, zato je ustvaril nova sklada za inovacije in tvegani kapital.

Spremembe v podjetju

Podjetje Epson si prizadeva ustvariti dostopnejše delovno okolje s pristopom od spodaj navzgor, da bi svoje ekipe zaposlenih spodbudilo k hitrejšemu prepoznavanju in izmenjavi novih priložnosti. Organizacijo vodi načelo, da morajo vse inovacije temeljiti na reševanju družbenih izzivov – od zmanjševanja porabe virov do zmanjševanja količine odpadkov – zaposleni bodo imeli večjo podporo pri izmenjavi idej in sodelovanju pri njih, pri čemer bo glavni poudarek na trajnostnih rešitvah. Spremembe bodo vključevale tudi posvetovanje z zaposlenimi o delovnem okolju in praksah vodenja za zagotavljanje odprte kulture.

Spremembe zunaj podjetja

Epson se je zavezal, da se ne bo osredotočal na pretirano rast prihodkov, temveč na pošten dobiček in podpiranje trajnostne družbe z odprtimi partnerstvi in ​​sodelovanjem ter bo v ta namen uporabljal lastne tehnologije, izdelke in storitve.

Poleg tega bo Epson uporabil svoj sklad Epson X – namenski tvegani kapital za vlaganje v inovacije, ki je bil ustanovljen leta 2020 za pospešitev sodelovanja in odprtih inovacij ter znaša začetnih 5 milijard japonskih jenov (72 milijonov dolarjev) – za naložbe v poslovne podvige.

Yoshiro Nagafusa, direktor Epsona za Evropo

“Da bi inovacije resnično vodile k spremembam, so potrebne kulturne spremembe in sodelovanje. Te pobude si prizadevajo zagotoviti, da imajo vsi glas in da se upoštevajo vse ideje, ko opravljamo svoje dolžnosti do družbe in okolja,” je dejal Yoshiro Nagafusa, direktor Epsona za Evropo, in nadaljeval: “Odprte inovacije vidimo kot ključno gonilo naše prihodnosti – okrepljeno sodelovanje, partnerstva in izmenjano znanje omogočajo boljši razvoj in inovativnost. To velja ne glede na to, ali izboljšujemo lastno poslovanje ali pa sodelujemo z drugimi pri reševanju zapletenih izzivov. Čeprav si že dolgo prizadevamo voditi podjetje, ki ima zdravo in odprto poslovno kulturo, je za nas pomembno, da še naprej rastemo.”

Poleg svoje zavezanosti temu cilju Epson predstavlja tudi napredek, ki ga je že dosegel v obliki revolucionarnih biorazgradljivih materialov, ki jih je mogoče reciklirati, in drugih inovacij, ki vključujejo plastiko iz biomase in reciklirane kovine v prahu.

Plastika iz biomase

Kot del združenja več organizacij je Epson prispeval k razvoju nove oblike bioplastike (plastike, pridobljene iz naravnih virov), s čimer je dokazal prednosti odprtih inovacij.

1. “Pararesin” je obetavna nova vrsta plastike iz biomase, ki uporablja paramilon, polisaharid, shranjen v algah Euglena. Cilj združenja je, da bo do leta 2030 sposobno oskrbeti svet s približno 200.000 ton biološko razgradljive plastike, ki bi služila kot sprejemljiva alternativa običajni plastiki.

“Nizka stopnja učinkovite uporabe odpadne plastike in onesnaževanje okolja, ki ga povzroča plastika v vodi, sta pomemben globalni problem,” ugotavlja Yoshiro Nagafusa in nadaljuje: “Verjamemo v zagotavljanje rešitev, ki bodo koristile ljudem in planetu: zamenjava smol na osnovi fosilnih goriv, ​​zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida in manjše onesnaževanje okolja.”

Kovine v prahu

Epson si prek svoje hčerinske družbe Epson Atmix prizadeva za izgradnjo krožne proizvodne infrastrukture z ustvarjanjem izdelkov za 3D-oblikovanje z uporabo kovin v prahu, pridobljenih iz odpadnih kovin, ki se lahko uporabljajo za izdelavo sestavnih delov, vključno z avtomobilskimi in električnimi komponentami.

“Zelo smo ponosni na ta napredek in Epsonovo strategijo raziskav in razvoja, ki temelji na močni zavezanosti ustvarjanju inovativnih tehnologij, ki obravnavajo družbena vprašanja.”

Več na www.epson.si

Vas zanima več iz te teme?
Epson tiskalniki Epson projektorji Epson

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MARUSSIG d.o.o.

Čepovanska 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 508 427
Z digitalizacijo prehiteti konkurenco ERP je prilagodljivo, optimirano in vitko možgansko središče tehnološkega sistema vašega podjetja. Ponudbe, nabave, načrtovanje dobav ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667