Računalništvo, telefonija
22.06.2015 15:13
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson praznuje 40 let obstoja blagovne znamke

Jubilej potrjuje, da si Epson prizadeva ustvarjati izdelke, ki vedno znova presenečajo in navdušujejo uporabnike.
Tiskalnik EP-101, ki je prvi izdelek podjetja Epson, se je odločno razširil in zasidral na trgu IT opreme.
Tiskalnik EP-101, ki je prvi izdelek podjetja Epson, se je odločno razširil in zasidral na trgu IT opreme.

Podjetje Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, “Epson”) je 12. junija praznovalo 40. let svoje blagovne znamke Epson. Ob tej obletnici so dejali, da spoštujejo vse, ki so v tem času sodelovali s podjetjem in podpirali razvoj blagovne znamke. Pri Epsonu poudarjajo, da bodo še naprej ustvarjali izdelke, ki vedno znova presenečajo in navdušujejo uporabnike.

Podjetje Epson je bilo ustanovljeno leta 1942 kot Daiwa Kogyo. Tedaj so še načrtovali in izdelovali ročne ure, pozneje pa so se osredotočili na razvoj ključnih tehnologij za izdelavo vzdržljivih, natančnih in energetsko učinkovitih naprav ter se razširili na druga tržna področja. Epson je leta 1968 kot celovita korporacija, ki razvija, izdeluje in trži naprave, vstopil še na področje računalniške opreme. Takrat je predstavil EP-101, prvi kompaktni prenosni digitalni tiskalnik na svetu. V sedemdesetih letih je podjetje nadaljevalo s proizvodnjo perifernih računalniških naprav in pod izvirno blagovno znamko razvijalo izdelke za nove trge ter storitve za pomoč uporabnikom po vsem svetu.

Tiskalnik EP-101, ki je prvi izdelek podjetja Epson, se je odločno razširil in zasidral na trgu IT opreme. Kratica EP pomeni “electronic printer” (elektronski tiskalnik), medtem ko “SON” (sin) označuje željo po veliko marljivih potomcih (proizvodi in storitve). Z osrednjim načelom “Exceed Your Vision” (preseži svojo vizijo) pa obljubljajo uporabnikom, da bodo še naprej presegali njihova pričakovanja.

Epson uporablja lastne tehnologije, da bi posloval po pričakovanju uporabnikov in družbe. V skladu z vizijo podjetja “SE15” nadaljujejo z razvojem unikatnih izdelkov in se osredotočajo na štiri osrednja področja: tiskanje, vizualne komunikacije, kakovost življenja in proizvodne dejavnosti.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku