Slika, tv, avdio
26.03.2021 10:42
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson naskakuje vrh z vsestranskimi laserskimi projektorji

Epson, vodilni proizvajalec projektorjev na svetu, je predstavil novo družino kompaktnih, vsestranskih in lahkih laserskih projektorjev 3LCD z visoko svetilnostjo. Zasnovani so za potrebe turističnih atrakcij, podjetij, visokošolskega izobraževanja in digitalnega označevanja/oglaševanja.
Epson naskakuje sam vrh na trgu laserskih projektorjev z novo družino 3LCD.
Epson naskakuje sam vrh na trgu laserskih projektorjev z novo družino 3LCD.

Nova družina projektorjev EB-PU1000 nadgrajuje uspešne modele EB-L1070U in vključuje projektorje svetilnosti 6.000, 7.000, 8.500 in 10.000 lumnov, ki ponujajo ločljivost WUXGA s tehnologijo 4K enhancement, tehniko HDR in napredne funkcije namestitve.

Družina EB-PU1000 podpira Epsonovo obstoječo paleto motoriziranih leč in ponuja dodatne možnosti, kot je novi modul za zunanjo kamero ELPEC01. Zunanja kamera ima lasten procesor za obdelavo slike, zato ne potrebuje osebnega računalnika, obenem pa podpira do dva projektorja s 10.000 lumni svetilnosti, kar pomeni, da lahko podvoji svetilnost prikazane slike na 20.000 lumnov, ne da bi za to potrebovali zunanjo računalniško opremo.

Neil Colquhoun, podpredsednik in vodja oddelka profesionalnih rešitev v podjetju Epson Europe, je komentiral: “Z veseljem predstavljamo našo najnovejšo paleto zelo vsestranskih, lahkih 3LCD laserskih projektorjev z visoko svetilnostjo. Nova družina EB-PU1000 nadomešča modele EB-L1070U in se lahko uporablja na najrazličnejših vertikalnih trgih, vključno z atrakcijami za obiskovalce, v podjetjih, izobraževalnih ustanovah in za digitalno oglaševanje.”

“Ta zelo prilagodljiva paleta projektorjev je bila zasnovana za izdelavo obsežnih, izjemno svetlih projekcij, pogosto kot del večprojektorskih projektov, pri katerih je prilagodljivost leč ključnega pomena. Zahvaljujoč naprednim funkcijam namestitve je več projektorjev družine EB-PU1000 mogoče uporabiti skupaj z drugimi projektorji z visoko svetilnostjo, kar ustvarjalcem projekcij zagotovi večjo vsestranskost in ustvari znatne prihranke pri stroških.”

S programsko opremo Epson Projector Professional Tool so podprte tudi druge funkcije, kot so pomoč pri nameščanju večprojektorskih okolij, konfiguraciji in kalibraciji slike. Vodilni modeli imajo tudi vhod in izhod SDI za dodatno zmanjšanje kompleksnosti namestitve s podporo verižnim nastavitvam.

Novi zastavonoša EB-PU2010 v najzmogljivejši konfiguraciji premore 10.000 lumnov svetilnosti vseh barv, bele in ostalih (CLO), kljub temu pa je na voljo v kompaktnem in lahkem ohišju. Ta projektor je v primerjavi s predhodnikom manjši za 27 %, kar omogoča bolj diskretno namestitev, brez da bi pri tem žrtvovali svetilnost. Zaradi bolj kompaktnih mer je projektor lažje prenosljiv in prihrani prostor za shrambo, kar v podjetjih, ki uporabljajo floto projektorjev prinaša očitne prihranke stroškov.

Nova družina projektorjev EB-PU1000 ima vgrajeno tudi tehnologijo za brezstično komunikacijo (NFC), kar poenostavi nastavitev v večprojektorskih okoljih, olajša diagnostiko in namestitev. Tehnologija NFC omogoča komunikacijo med projektorjem in pametnimi napravami, tudi ko je projektor izklopljen z Epsonovim orodjem Projector Professional Tool za konfiguriranje projektorja. Začetne nastavitve je mogoče pred dobavo prednastaviti v skladišču, s čimer se skrajša čas, potreben za prilagoditve pri namestitvi več projektorjev.

Epson dobavi vsak projektor zgolj kot golo napravo, kar stranki daje možnost, da sestavi pravo projekcijsko rešitev za posamezno aplikacijo, saj ponuja doslej najbolj prilagodljive projektorje z visoko svetilnostjo. Ti projektorji so resnično primerni za skoraj vsako okolje.

Ključne lastnosti novih projektorjev:

  1. Možnost integracije zunanje kamere (ELPEC01).
  2. Vgrajen predvajalnik večpredstavnostnih vsebin s podporo za nalaganje vsebin prek omrežja.
  3. Dodatni zunanji zračni filter ELPAF63.
  4. Modela s svetilnostjo 8.500 in 10.000 lumnov imata enako velikost ohišja.
  5. Industrijski standardni okviri.
  6. Podpora za Epsonovo programsko opremo za upravljanje vsebin ter daljinsko spremljanje in nadzor projektorjev.

Nova družina projektorjev EB-PU1000 bo na voljo od julija 2021 na spletni strani epson.si.

Vas zanima več iz te teme?
Epson projektorji laserski projektorji projektor

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več