Industrija
28.03.2021 11:15
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enostavna in trajnostna Maus protipožarna zaščita

Večina protipožarnih zaščit je sestavljena le iz gasilnega aparata, ki je povrhu še nepravilno vzdrževan, ter smotrnega mišljenja, da je zelo malo možnosti za nastanek požara. Zakaj bi tvegali, če pa obstaja enostavnejša rešitev?
Za celovito zaščito pred požarom poskrbimo s požarnimi nalepkami Stixx-Sticker in Stixx Pro.
Za celovito zaščito pred požarom poskrbimo s požarnimi nalepkami Stixx-Sticker in Stixx Pro.

Poznamo več vrst požarov, najnevarnejši za nas in za naše domove je zagotovo električni požar, ki je lahko posledica človeške malomarnosti ali okvare v električni napeljavi. Električni požar je lahko tudi usoden, saj ga v veliko primerih prepozno opazimo. V eni izmed poslovnih stavb v Londonu je požar v hladilniku terjal več življenj. Prah in vroč kompresor sta bila smrtonosna kombinacija, ki pa bi jo lahko enostavno preprečili. Pri požarni zaščiti veliko postorimo z ustreznimi preventivnimi ukrepi. Pred naravnimi elementi se zavarujemo s kakovostno strelovodno inštalacijo in prenapetostno zaščito. Hkrati pa za celovito zaščito pred požarom poskrbimo s požarnimi nalepkami Stixx-Sticker in Stixx Pro švedskega podjetja Maus.

Inovacija, ki rešuje življenja

Požarna nalepka Stixx je švedska inovacija na področju protipožarne zaščite, ki se v primeru požara aktivira v pičlih petih sekundah. V primeru požara je vsaka sekunda dragocena, zato je hitra odzivnost požarne nalepke Stixx še toliko bolj pomembna. Nalepka vas varuje pred požari do 5 let – kar je veliko daljša življenjska doba od navadnih gasilnih aparatov. Ko je nalepka izpostavljena kritični temperaturi, ki je odvisna od tipa nalepke, se sproži kemična reakcija neškodljivih plinov, ki zajamejo in pogasijo vir požara.

Število električnih požarov vsako leto strmo narašča. V Združenem kraljestvu vsako uro zabeležijo električni požar. Požarna nalepka MAUS Stixx ščiti vaše domove, vozila, čolne, električne omarice in električne naprave. Kako deluje? Požarna nalepka je sestavljena iz trdnih delcev kalijeve spojine. Radikali kalija so izredno aktivni in zaustavijo kemijski vžig, tako da deaktivirajo delce vodika, kisika in hidroksidne radikale v ognju. Ker ima aerosol več manjših delcev, je bolj učinkovito gasilno sredstvo kot običajni gasilni prah. Dodatna prednost gašenja z aerosoli je zaščita pred ponovnim vžigom. Kalijevi delci v požarni nalepki Stixx ob sprožitvi ostanejo dalj časa v ozračju, kar prepreči morebitni ponovni nastanek električnega požara.

Vsestranska protipožarna zaščita

Požarne nalepke MAUS Stixx lahko uporabimo pri napravah in prostorih, kjer je možnost električnega požara:

  • Sončne elektrarne, kjer jih namestimo v AC in DC zaščitno omarico.
  • Stikalni bloki in zaščitne omarice pri baterijskih zalogovnikih
  • Omarice pri UPS enotah
  • Vse električno razdelilne omarice v hiši in industriji
  • Elektronska oprema izpostavljena v industriji
  • Zaščita IKT omaric in komunikacijske opreme

Vsako leto se vname več kot 800 električnih omar. Večino električnih požarov povzročijo napačne električne vtičnice in zastarele naprave. S požarno nalepko MAUS Stixx zaščitimo tako nove kot stare električne inštalacije. Koliko pa jih potrebujete? Pri namestitvi je potrebno upoštevati prostor, ki ga želimo zavarovati. Za najboljšo zaščito električnih omar se priporoča, da pokrijete 20 % zgornjega dela. Pri hladilniku zavarujemo območje nad kompresorjem, pri pralnem stroju pa v stranice stroja namestimo tri MAUS Stixx nalepke.

Zaščita tudi za večje prostore

Pri švedskem podjetju MAUS so pripravili tudi PRO različico požarne nalepke, ki lahko uspešno zaščiti večje prostore. Požarna nalepka MAUS Stixx Pro je odličen dodatek k standardni različici, s katero poskrbita za celovito zaščito električnih naprav in večjih prostorov. PRO različica požarne nalepke se aktivira pri 180°C in zaščiti požarno območje z aerosoli kalija. Nalepko postavite na ali znotraj stene, kjer vas bo varovala naslednjih pet let.

Pogasite požar v 9 sekundah

Gasilni aparat MAUS Xtin Veliki za gašenje požarov uporablja inovativno aktivno formulo na osnovi kalija. Delci kalija so neškodljivi in s tem okolju prijazna rešitev. Pri gašenju ne poškodujejo občutljive opreme. Ključ do požarne varnosti je ustrezna oprema in odzivni čas, ki je odvisen od razpoložljivosti gasilnega aparata in enostavnosti njegove uporabe. MAUS je ustvaril minimalističen, a izjemno učinkovit gasilni aparat, ki je vedno pri roki in enostaven za uporabo.

Poskrbite za varnost vaših domov s protipožarno zaščito MAUS na spletni strani mausxtin.si.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

Endava

, ,