Računalništvo, telefonija
11.06.2019 13:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Elon Musk pravi, da bodo Tesle sčasoma podpirale zunanje aplikacije in igre

Elon Musk pravi, da bodo Tesle sčasoma podpirale zunanje aplikacije in igre
Elon Musk pravi, da bodo Tesle sčasoma podpirale zunanje aplikacije in igre

Če Elon Musk pravi, da se bo to zgodilo, se bo to zgodilo. Med enim zadnjih podkastov Ride the Lightning, ki je zaobjel vse, kar je novega na področju Tesle, je glavni izvršni direktor podjetja med drugim kar nekaj časa namenil možnosti podpore “third-party” aplikacij in iger za njihove multimedijske sisteme, o katerih smo pred kratim napisali obsežen članek v dveh delih. Kot ste lahko prebrali, je Teslin multimedijski sistem trenutno najbolj ocenjen s strani uporabnikov, kar seveda Musku daje dodatno energijo, da zadevo še razširi in razvija naprej.


Teslina vozila trenutno svojim lastnikom ponujajo Teslino ekskluzivno storitev pretočnosti glasbe, knjig, podkastov, orodja za navigacijo, poleg tega pa tudi “gaming” storitev. Vse to je združeno v Teslino značilno nadzorno ploščo, ki v konkurenci izstopa po svoji velikosti. Govorice se širijo o novih “in-car” videoigrah in nekaterih drugih lastnosti, o katerih pa za zdaj še nimamo dovolj oprijemljivih informacij, da bi jih lahko komentirali.


Če naštejemo zgolj nekatere najbolj popularne, so igre v Modelu S, X in 3 naslednje: 2048, Super Breakout, Missile Command, Asteroids, Lunar Lander, in Centipede. Cuphead bi naj izšel do konca letošnjega leta.


“Glede na to, da naše število vozil narašča, je smiselna odločitev, da razvijamo igre in ostale aplikacije za Teslo”, je povedal Musk v podkastu. Dodal je še, da je vse, kar potrebujejo, dovoljšnjo število avtomobilov. Za razvijalce mora biti dovolj namestitvenih kapacitet, da se jim bo splačalo truditi z razvojem posebnih aplikacij in iger za Teslo. To lahko primerjamo s proizvajalci pametnih telefonov in njihovimi razvijalci – ali bo kdo razvijal aplikacijo za operacijski sistem, ki bo pokrival 0,1% trga? Ne!


Musk o Tesli že kar nekaj časa govori bolj kot o avtomobilskemu podjetju o tehnološkemu. Za njih so značilne številne “over-the-air” posodobitve in digitalni razvoj učinkovitosti delovanja baterije. Če pogledamo spodaj priloženi video, bi takole na prvi pogled rekli, da je avtomobil kot tak zgolj stranski produkt, medtem ko je vse ostalo, vsa elektronika in tehnologija tisto, kar dejansko predstavlja osnovo podjetja. Vidimo lahko, da je uporabniški vmesnik nadzorne plošče še na osnovni ravni, vendar se hkrati moramo zavedati, da je Tesla začela s svoji storitvami šele lansko leto.


Po pisanju portala Electrek, ki se ukvarja s področjem električnih avtomobilov, Musk že od leta 2012 raziskuje področje lastne “third-party” platforme za aplikacije – še posebej, ko govorimo o naprednih monitorjih multimedijskega sistema. Z vozilom Model 3 je Tesla presedlala iz dveh ekranov na zgolj enega centralnega, ki je vključil vse, od navigacije, do igranja iger – med drugim tudi informacije o vremenu, upravljanje s stanjem notranjega okolja in merilcem hitrosti.


Prijavi napako v članku