Računalništvo, telefonija
19.02.2011 08:46

Deli z drugimi:

Share

Elektrošok na strokovno ekskurzijo po Ameriki

Elektrošok je društvo študentov računalništva in elektrotehnike, ki bo letos marca odletelo na strokovno ekskurzijo po Ameriki.
Elektrošok je društvo študentov računalništva in elektrotehnike, ki bo letos marca odletelo na strokovno ekskurzijo po Ameriki.

Svet tehnike se spreminja z izjemno hitrostjo in v zadnjih desetih letih ni pomembno samo, kaj se naučiš ali kaj odkriješ, temveč predvsem, kako svoje znanje in izume preneseš na svetovno tržišče. Združene države Amerike s svojimi podjetji ostajajo vodilne na področju tehnoloških raziskav, razvoja in inovacij. Hkrati pa so tudi območje, od koder izvira veliko svetovno uspešnih podjetij na najrazličnejših področjih.

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko ter Fakulteti za elektrotehniko je že dolgoletna tradicija, da se študentje v času absolventskega staža odločijo za organiziranje strokovne ekskurzije po Ameriki. Tudi letos se je devet absolventov društva Elektrošok odločilo za podobno organizacijo, vendar s to razliko, da so prvič združili študente obeh fakultet in s tem tudi interese s področja računalništva in elektrotehnike. Po nekaj telefonskih klicih so se zmenili za prvi sestanek v mesecu oktobru, kjer so se okvirno dogovorili, kakšne so želje in pričakovanja vsakega člana glede ekskurzije. Sestanki so se v nadaljevanju pogosto vrstili, saj je bilo treba razdeliti naloge med člane, doreči podrobnosti glede poti, letalskih vozovnic, ogledov podjetij, ponudb za sponzorje in donatorje in še veliko drugih tematik. Sedaj so jim preostali še zadnji detajli glede prevoza in prenočitev v Ameriki in seveda zavarovanja. Tako se bodo lahko 1. marca 2011 brezskrbno odpravili na potovanje po Združenih državah Amerike.

Elektrošok je društvo študentov računalništva in elektrotehnike, ki bo letos marca odletelo na strokovno ekskurzijo po Ameriki. Ekskurzija se bo začela s poletom v Los Angeles, se nadaljevala preko San Francisca, Las Vegasa do Phoenixa, zaključila pa s poletom v Miami. Na poti si bodo ogledali svetovno znana podjetja, ki so vodilna na področju računalništva in elektrotehnike. Večina teh podjetij je locirana v Silicijevi dolini v bližini San Francisca. Nekaj teh podjetij na področju računalništva in elektrotehnike je: Google, Mozilla, Apple, Microsoft, Cisco Systems, SkyGrid. Poleg podjetij bodo obiskali tudi univerze, kjer študirajo naši znani športniki kot so Sara Isakovič, Anže Kopitar in Goran Dragič. Na poti jih boste lahko spremljali preko njihove spletne strani, kjer bodo redno pisali blog o svojih doživetjih na sami ekskurziji. Oris dogajanja pa bodo obogatili še s slikami in posnetki. Na spletni strani si lahko ogledate tudi ekipo, ki jo sestavlja društvo Elektrošok, njihovo pot, ponudbo za sponzorstvo in še in še. Povezava do spletne strani je http://usa2011.fe.unilj.si ali www.elektrosok.si.

Člani društva Elektrošok pričakujejo edinstveno in nepozabno izkušnjo. Izkušnjo, ki jih bo obogatila z novimi idejami in spoznanji in jim pričarala ameriško življenje – življenje o katerem so v preteklosti sanjali mnogi. Sedaj bodo imeli člani društva priložnost preveriti, ali je Amerika še vedno obljubljena dežela ali je življenje v Sloveniji v nekaterih pogledih boljše. Do kakšnih spoznanj bodo prišli, lahko spremljate na prej omenjeni spletni strani (http://usa2011.fe.unilj.si ali www.elektrosok.si). Vabljeni vsi k spremljanju in ustvarjanju projekta USA Trip 2011.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več