Računalništvo, telefonija
19.08.2014 13:31
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Električni rolerji za sodobne!

Z električnimi rolerji ACTON RocketSkates zagotovo ne bomo ostali neopaženi!
Z električnimi rolerji ACTON RocketSkates zagotovo ne bomo ostali neopaženi!

V večjih mestih nam kolo lahko pride zelo prav, saj se z njim lahko izognemo zamudnemu čakanju na avtobuse, ki so ob prometnih konicah prevečkrat nagneteni do zadnjega kotička. Kolo lahko za nameček prislonimo na skoraj vsako drevo ali steno, a težava nastane, ko po službi ali predavanju pridemo do mesta, kjer smo pustili kolo, o njem pa ne duha ne sluha. Zaradi tega je skupina zanesenjakov pripravila izjemno zanimive električne rolerje, ki dobesedno motorizira uporabnikove noge in ponuja zanimiv pogled v prihodnost.

Električni rolerji ACTON RocketSkates so takoj navdušili uporabnike spletnega portala Kickstarter (bit.ly/ACTON-RocketSkates), saj so njegovi snovalci zbrali skoraj desetkrat več zagonskega kapitala, kot so ga potrebovali za pričetek proizvodnje novosti. Inovativne električne rolerje poganjajo litij-ionske baterije, ki v povprečju zagotavljajo avtonomijo za 90 minut vožnje, kar pomeni, da lahko z njimi brez težav premagamo razdalje do 15 kilometrov (model Deep Space Black). Nekoliko šibkejši model Terminator Chrome zagotavlja 70 minut oziroma 12 kilometrov avtonomije, vstopni model Rocket Red pa 45 minut oziroma devet kilometrov avtonomije.

Za natančno sinhronizacijo hitrosti koles na obeh rolerjih skrbita miniaturna mobilna procesorja, za pospeševanje in zaviranje pa zadošča le premik stopala naprej oziroma nazaj. Električne rolerje ACTON RocketSkates lahko za nameček celo povežemo s pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki Android in iOS. Prvi kupci bodo novost prejeli najkasneje do konca oktobra.


Prijavi napako v članku