Grafične kartice
24.08.2011 09:23
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ekstremni igričarji pozor: Prihaja Mars II

Nadpovprečno zmogljiva grafična kartica Asus Mars II je opremljena z dvema grafičnima jedroma GeForce GTX 580.
Nadpovprečno zmogljiva grafična kartica Asus Mars II je opremljena z dvema grafičnima jedroma GeForce GTX 580.

Podjetje Asus je predstavilo grafično kartico, ki bo prevzela lovoriko zdaleč najzmogljivejšega grafičnega pogona na modrem planetu. Tu gre za novost s prodajno oznako Mars II, ki bo iz prestola brez težav izpodrinila doslej nepremagljivo kartico Nvidia GeForce GTX 590. Novinka naj bi bila namreč od slednje zmogljivejša za vsaj 22 odstotkov.

Nadpovprečno zmogljiva grafična kartica Asus Mars II je opremljena z dvema grafičnima jedroma GeForce GTX 580. Ta dva grafične oblike preračunavata s frekvenco 782 megahercev. Vsako jedro je za nameček opremljeno še z 1,5 gigabajti grafičnega pomnilnika GDDR5 takta 4.008 megahercev. Zmogljivi grafični sredici sta s hitrim pomnilnikom povezani preko dvojnega 384-bitnega vodila. Za napajanje grafična kartica Asus Mars II potrebuje kar tri osemnožne priključke molex.

Za hlajenje vročih sredic je poskrbljeno z mogočim aluminijastim hladilnim telesom s tehnologijo DirectCU. Ta je pri odstranjevanju odvečne toplote v povprečju 20 odstotkov zmogljivejši od referenčnih rešitev. Na voljo je celo gumb »turbo fan«, ki vrtenje zmogljivih pahljač požene do skrajnosti. Za uporabo grafične kartice Asus Mars II so programerji pripravili posebne gonilnike. Računalniški gigant bo skupno izdelal le 1.000 kartic. Zanje naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti nekaj več kot 1.500 evrov.


Prijavi napako v članku