Telefoni
02.05.2012 07:20

Deli z drugimi:

Share

Eksplozivni Lenovo Lephone skoraj ubil Kitajko

Zaradi mobilnega telefona smo lahko tudi ob življenje!
Zaradi mobilnega telefona smo lahko tudi ob življenje!

Ko govorimo o eksplozivnih mobilnikih, najprej pomislimo na Applov iPhone, ki velja za najbolj eksplozivnega na svetu. Med njimi z največjim številom eksplozij »vodi« iPhone 3GS. Na žalost tudi ostali mobilni telefoni niso imuni na tovrstne težave. Tokrat je neko kitajsko žensko skorajda ubil mobilnik Lenovo Lephone A520. Ta ji je zagorel v hlačnem žepu in je pri tem »oddajal« veliko količino gostega dima.

Mobilnik Lenovo Lephone A520 je nato za nameček še eksplodiral. Na srečo so bili v njeni bližini sodelavci, ki so ji takoj priskočili na pomoč. Eden od njih ji je mobilnik na silo izvlekel iz hlačnega žepa, pri čemer si je hudo opekel prste in dlan. Ranjenca so nato sodelavci nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer sta ostala na zdravljenju zaradi hudih opeklin. Na srečo sta oba zunaj življenjske nevarnosti.

Primer eksplozivnega mobilnika Lenovo Lephone A520 je zanimiv predvsem zaradi tega, ker je ta zagorel in eksplodiral ko ni bil na polnjenju. Večina mobilnih telefonov namreč eksplodira ob polnjenju in sicer zaradi prekomernega pregrevanja baterije. Podjetje Lenovo je omenjeni incident že prevzelo pod drobnogled. Za preiskovanje incidenta je podjetje imenovalo celo posebno ekipo strokovnjakov. Prvi izsledki raziskave naj bi bili javnosti razkriti še pred poletjem.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo telefoni

Prijavi napako v članku