Telefoni
29.10.2016 09:22
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung spregovoril o telefonu Galaxy S8

Če sodimo po govoricah, bo novi Samsung Galaxy S8 zlahka opravil s celotno konkurenco!
Če sodimo po govoricah, bo novi Samsung Galaxy S8 zlahka opravil s celotno konkurenco!

Podpredsednik podjetja Samsung odgovoren za področje mobilne telefonije Lee Kyeong-tae je spregovoril o novem članu družine pametnih mobilnih telefonov Galaxy S, ki bo javnosti prvič razkrit konec februarja na sejmu mobilne telefonije MWC 2017 v Barceloni. Seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy S8, ki bo presenetil z nekoliko prenovljenim ohišjem, precej zmogljivejšim digitalnim fotoaparatom in napredno umetno inteligenco. Ta bo seveda temeljila na osnovi tehnologije podjetja Viv Labs, ki so ga ustanovili inženirji, ki so pripravili Applovo digitalno asistentko Siri, in je bil pred kratkim prevzet s strani južnokorejskega giganta.

Ostalih podrobnostih pametnega mobilnega telefona Galaxy S8 pa podpredsednik podjetja Samsung, odgovoren za področje mobilne telefonije, Lee Kyeong-tae ni želel razkriti. Še vedno se moramo vedno zanašati na spletne govorice, ki so v zadnjem času usmerjene predvsem v novi procesor, ki ga bo podjetje Samsung pripravilo zgolj zanj. Novi procesor družine Exynos naj bi bil kot prvi izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije ter naj bi prinesel 27-odstotno povišanje zmogljivosti, 40-odstotno povišanje energijske učinkovitosti in predvsem manjše segrevanje.

Vse ostale govorice o naslednjem najboljšem pametnem mobilnem telefonu Samsung ostajajo enake. Na voljo naj bi bil v dveh različicah, manjša bo opremljena s 5,1-palčnim (13-centimetrskim) zaslonom AMOLED ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, nekoliko večji model pa bo opremljen z zaslonom s 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 3.840 x 2.160 slikovnih točk. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 naj bi bil opremljen še z bralnikom prstnih odtisov, vgrajenim v zaslon (pod steklo) in dvema fotoaparatoma. Poleg tega naj bi se pri pripravi novosti inženirji podjetja Samsung odpovedali 3,5-milimetrskemu priključku. Njegovo vlogo naj bi prevzel priključek USB-C, ki bo s tem postal enakovreden Applovemu vmesniku Lightning.


Prijavi napako v članku