Računalništvo, telefonija
11.12.2020 13:38

Deli z drugimi:

Share

EK Fluid Works – najmočnejše vodno hlajene delovne postaje

.. Delovne postaje EK Fluid Works so namensko izdelane, najmočnejše v celoti vodno hlajene delovne postaje z več grafičnimi procesorji, pripravljene na najintenzivnejši rendering in obremenitve globokega učenja ..
EK Fluid works Compute serija
EK Fluid works Compute serija

Sandi Logar, vodja programa Fluid Works – linije vodno hlajenih delovnih postaj: Prejšnji mesec smo v EKWB lansirali linijo vodno hlajenih delovnih postaj Fluid Works. Sama linija je bila v razvoju eno leto in je rezultat dela mešane slovensko-ameriške razvojne ekipe. EK je tako najboljši v svojem razredu Custom Loop, štartali smo že linijo igričarskih računalnikov – gaming PC, in to zelo uspešno, tako da je bila linija računalnikov za profesionalce logičen korak naprej. Že na začetku je zanimanje veliko, še največje v industriji posebnih efektov v Hoollywoodu, zanimajo pa se tudi že prve stranke iz Slovenije.

Delovne postaje EK Fluid Works so na voljo v dveh serijah – Studio Series in Compute Series, ki ponujata od možnosti vizualnih konfiguracij za serijo Studio do najbolj zmogljive serije Compute, ki omogoča najbolj računalniško intenzivne aplikacije za globoko učenje in modeliranje umetne inteligence.

EK Fluid works Studio serija

Zasnovan za ustvarjalce digitalnih vsebin, ki želijo zanesljivo pospešiti svoj potek dela. V krajšem času bodo lahko zaključili več projektov.

EK Fluid works Compute serija

Zasnovan za raziskovalce in razvijalce globokega učenja, ki zahtevajo računalniško moč strežnika, vendar v udobju manjšega in bolj prilagodljivega namizja / delovne postaje ob mizi.

Kaj je na teh delovnih postajah edinstvenega?

Nepremagljiva termalna moč industrijskega vodnega hlajenja

Vodno hlajenje vseskozi omogoča računalniško moč in dolgo življenjsko dobo vašega sistema. Z odpravljanjem termalnega »throttlinga« in zmanjšanjem toplotne utrujenosti (fatigue) na sistemskih komponentah, tekočinsko hlajeni sistemi mnogo let zagotavljajo stabilno, predvidljivo in zanesljivo delovanje.

Akustično uglajen

Vsi smo že slišali zvok reaktivnega motorja, ki izvira iz ventilatorjev računalnika. Obremenjeni ventilatorji se vrtijo na najvišjih obratih. No, tekočinsko hlajeni sistemi pa so izjema v taki obliki onesnaževanja s hrupom.

Sistemi s tekočinskim hlajenjem uporabljajo večje, počasneje vrtljive ventilatorje za črpanje zraka skozi hladilne radiatorje. To pomeni, da tudi če vaš sistem deluje pri največji obremenitvi, ne boste potrebovali slušalk za odpravljanje hrupa, da bi se lahko osredotočili na svoje delo.

Neprimerljiva fleksibilnost

EK Fluid Works je edina linija tekočinsko hlajenih delovnih postaj, ki jo je mogoče razširiti in servisirati brez potrebe po praznjenju hladilnega sistema. Naše inovativne odklopne spojke (QDC) * na grafičnih procesorjih vas ne priklenejo na določeno konfiguracijo za celotno življenjsko dobo delovne postaje.

Ta modularni pristop omogoča, da izboljšate zmogljivost vašega sistema tako, da ob večjih delovnih obremenitvah preprosto dodate tekočinsko prednapolnjene grafične procesorje s “plug and play” načinom.

Nepremagljiv ROI

Delovne postaje EK Fluid Works so dobra naložba v prihodnost podjetja, z njihovo pomočjo boste namreč veliko hitrejši. To je tudi razlog za izkazan interes s strani Hollywoodskih studiev, saj jim je hitrost obdelave grafik nadvse pomembna.

Omenjene tekočinsko hlajene delovne postaje obljubljajo boljšo produktivnost. Z doslednimi in predvidljivimi zmogljivostmi imajo zaradi manjših toplotnih obremenitev in utrujenosti sistema daljšo življenjsko dobo. Ne glede na to, kako na stvar gledate, so delovne postaje EK Fluid Works zagotovo pametna naložba.

Bi radi izvedeli več? Obiščite www.ekfluidworks.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več