Življenjski slog
01.09.2021 07:20

Deli z drugimi:

Share

Dvižne pisalne mize Ergochord: združitev narave, ergonomije in elegance

Po vsej verjetnosti članek berete na neudobnem in neergonomskem stolu. Medtem ko ste vi še vedno prikovani na stol, se poslovni svet počasi usmerja v bolj zdrav način opravljanja dela.
Ergochord dvižne mize že na prvi pogled dajo občutek, da ne gre za običajne pisarniške mize.
Ergochord dvižne mize že na prvi pogled dajo občutek, da ne gre za običajne pisarniške mize.

Zdravstvene posledice sedenja so dobro dokumentirane in pretresljive. Z lahkoto se lahko izgubite med kupom delovnih nalog in pozabite vstati, se raztegniti in aktivirati telo. Obstaja rešitev, s pomočjo katere lahko dokončate svoje delo in obenem ohranite svoje zdravje.

Vaše delo je pomembno, zdravje pa še bolj

Tudi v uredništvu Računalniških novic večino časa preživimo na enem mestu. Naše miške so ves čas aktivne, saj švigajo po zaslonih, tipkovnice pa so podvržene enaki usodi kot večina pisarniških delavcev. Temu smo naredili konec: svoje zdravje smo zaupali koroškemu podjetju Ergochord in njihovim naravnim, nastavljivim dvižnim mizam.

Ergochord dvižne mize že na prvi pogled dajo občutek, da ne gre za običajne pisarniške mize, kjer nas praviloma najprej pozdravi cenena plošča iz iverala. Tudi manj izučeno oko takoj prepozna, da tovrstne plošče ne spadajo med najbolj kakovostne. Ekipa Ergochord se ne poslužuje tovrstnih dizajnerskih napak. Njihovi vodili sta kakovost in dobra uporabniška izkušnja.

Ergochord trajnostne plošče so izdelane iz masivnega lesa, kot so bukev, evropski oreh, češnja in hrast. Ker uporabljajo naravne materiale, ki so dokazano robustni in kakovostni, njihove dvižne mize oddajajo občutek zanesljivosti in trajnosti, kar se je izkazalo tudi v praksi.

Ergochord-dvižne-pisalne-mize-masiva_hrast

Dvižna miza, ki ne sklepa kompromisov

Našemu uredništvu, ki je odraščal s sestavljanjem LEGO kock, sestavljanje okvirja oziroma mize ni predstavljalo težav. Nismo ročni mojstri (razen na tipkovnici), a nam je kljub temu v zelo kratkem času uspelo sestaviti celoten okvir in nato še osrednji motiv mize. Seveda nismo sestavljali na slepo. Izčrpna in pregledna navodila so nas vodila skozi celoten proces in tudi naše nerodne roke niso imele priložnosti, da bi naredile kakšno napako.

Poznate tisti občutek, ko kupite novo pohištvo in ko ga začnete sestavljati, imate občutek, da ga boste ob napačnem gibu zlomili? No, tega strahu nismo imeli. Še več, za sestavo okvirja smo morali na pomoč poklicati pisarniškega mišičnjaka, saj so nas trije dvižni stebri, ki sestavljajo močan okvir, prijetno presenetili. Uredniške roke običajno nastavljajo le monitorje, zato niso bile pripravljene na presenetljivo težo teh nerjavečih stebrov. To je bil dober znak, da bo na koncu ta dvižna miza spomenik nepremičnosti, razen seveda, ko jo bomo premikali gor in dol.

Močno ogrodje, naravna plošča in sodobna tehnologija

Ergochord ponuja štiri različne modele: Standard, Deluxe, Premium in kotne dvižne mize. Njihov ponos (in zdaj tudi naš) je Premium model z ojačano železno konstrukcijo. Zanj smo se odločili zaradi izredne stabilnosti pri stoječem načinu, izboljšanega dvižnega časa, odzivnosti sistema in nosilnosti, ki omogoča prenašanja bremen do kar 150 kilogramov. To pomeni, da lahko zdrži vse naše računalnike in monitorje, povrhu pa še celotno težo zaspanega urednika v zgodnjih jutranjih urah.

dvižne-pisalne-mize-Ergochord

Za upravljanje dvižne mize ne boste potrebovali doktorata. Opremljene so z digitalnim kontrolerjem, ki izpisuje višino v centimetrih. Ima tipki za nastavitev poljubne višine in štiri spominska mesta, ki si zapomnijo želeno višino. Digitalni kontroler ima tudi USB vhod za polnjenje pametnih telefonov, računalnikov in ostalih pametnih naprav.

Če ste taki kot mi in se radi spuščate ali dvigate s stolom, boste po vsej verjetnosti počeli enako tudi z dvižno mizo, naj vas ne skrbi. Dvižni mehanizem ima vgrajeno funkcijo mehkega zagona in zaustavitve obeh motorjev, ki skrbita za nastavitev višine brez nenadnih sunkov in obenem nudita zaščito pred hitro obrabo. Če se bojite, da bi prehitro spustili ali dvignili dvižno mizo, je strah odveč, saj vgrajen pametni sistem za samodejno zaustavitev prepozna ovire in prepreči morebitne trke.

Naše novinarje zdaj vsako jutro pričaka pravi les, ki pisarno napolni z vonjem češnje. Preostane nam le še, da počakamo do naslednjega maja, če bo dvižna miza obrodila tudi prave sadove.

Več o dvižnih mizah Ergochord na spletni strani ergochord.com. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
Dvižne mize

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več