Računalništvo, telefonija
15.03.2005 22:07
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

DVD avtoradiji JVC

Japonski JVC predstavlja novo serijo avtoradiev, s katerimi lahko po novem z ene DVD plošče predvajamo več kot tisoč skladb – ali drugače povedano – več kot 100 ur glasbe oziroma 100 albumov posnetih MP3/WMA-jev. Vrhunec JVC-jeve ponudbe predstavlja avtoradio KD-AVX1 z DVD/CD predvajalnikom in – v osnovno enoto vgrajenim – 7,6-cm barvnim LCD zaslonom. Tako si lahko uporabniki na njem ogledujemo TV program, filme DVD, digitalne fotografije ali sliko pomožne parkirne kamere, nameščene na zadnjem delu avtomobila. Uporabniku prijazen zaslonski grafični vmesnik dopolnjujeta namesto kopice tipk samo dve križni večfunkcijski tipki, s katerima preprosto upravljamo skoraj vse funkcije te naprave. Izpopolnjeni vmesnik zaslonskega menija omogoča hitro navigacijo po seznamu tisočih skladb na DVD-R/-RW-ju in številnimi mapami datotek pri predvajanju datotek MP3 ali WMA. Posebnost tega modela je funkcija Dual-Zone, ki omogoča predvajanje enega vira v sprednjem delu vozila in drugega v zadnjem delu. Še posebej se jo bodo razveselili voznik in potniki, ki se ponavadi prepirajo, katero glasbo/video bi poslušali/gledali. JVC-jeva funkcija Dual-Zone tako predstavlja Salomonsko rešitev.
Zahvaljujoč ojačevalniku MOS-FET bo za zvočnike zadostovala največja izhodna moč 50 W po kanalu. Na voljo so številni pozlačeni izhodni priključki kot tudi optični digitalni izhod, 96-kHz/24-bit D/A pretvornik in 7-pasovni izenačevalnik iEQ.
V cenovni razred, ki je namenjen nekaj manj zahtevnemu uporabniku, sodi avtoradio KD-DV5101, ki namesto LCD zaslona prav tako omogoča ogled videa in to na priključenem zaslonu. Tudi tu zvočnike napaja enaka izhodna moč in prav tako imamo možnost predvajanja MP3/WMA datotek z DVD-ja.
Oba modela odlikuje tudi izpopolnjen daljinski upravljalnik.
Model KD-DV5101 se že nahaja na slovenskih prodajnih policah po priporočeni ceni 79.990 tolarjev, v začetku aprila pa prihaja še KD-AVX1 za 174.990 tolarjev.


Prijavi napako v članku