Strojna oprema
30.08.2005 07:30

Deli z drugimi:

Share

Družina foto tiskalnikov PIXMA se širi

Canon je predstavil 14 novih sodobno oblikovanih foto tiskalnikov PIXMA, med njimi tudi 5 večfunkcijskih naprav. Poleg povečanih zmogljivosti jih odlikuje tudi sistem ChromaLife100, ki zagotavlja trajno obstojnost natisnjenih fotografij. Predstavljene novosti so Canonov odgovor na izjemno rast trga foto tiskalnikov, ki se je po podatkih analitske skupine GfK samo v letu 2004 povečal za 123 odstotkov.

Tiskalniki PIXMA naslednje generacije so do 58 odstotkov hitrejši od predhodnikov, nekateri lahko natisnejo brezrobe fotografije v velikosti 10×15 cm v samo 36 sekundah. “Uporabniki vse večjo pozornost namenjajo hitrosti in kakovosti tiska,” je povedal Mogens Jensen, vodja evropskega oddelka Canon Consumer Imaging. “Naša sposobnost, da lahko ustrežemo obema zahtevama hkrati, je ključna Canonova konkurenčna prednost.”

Z novo linijo foto tiskalnikov PIXMA bo Canon začel hitrost označevati s časom, ki ga tiskalnik porabi za tisk ene fotografije, in ne več z običajnim številom natisnjenih strani na minuto. “Z naraščajočim povpraševanjem po foto tiskalnikih kupci pričakujejo jasnejši podatek o tem, kako hitro lahko natisnejo fotografijo,” dodaja Jensen.

Canon je svojo predanost foto tiskanju potrdil z nedavno najavljeno 100 milijonov dolarjev vredno investicijo v tovarno brizgalnih tiskalnikov v Vietnamu. “Z novo linijo tiskalnikov PIXMA nameravamo v Evropi zasesti prvo mesto na področju foto tiskalnikov za domačo rabo,” je povedal Jensen.

Blagovno znamko PIXMA so predstavili julija 2004, njene izdelke pa odlikujejo dovršeno oblikovanje in izredno hitro ter kakovostno tiskanje s tehnologijo FINE. “Občutno povečanje in izboljšanje zmogljivosti družine tiskalnikov PIXMA samo leto dni po predstavitvi prvih izdelkov je jasen pokazatelj načrtov, ki jih ima Canon v segmentu foto tiskalnikov,” poudarja Jensen.

Canonova patentirana tehnologija FINE (Full-Photolitography Inkjet Nozzle Engineering) je tehnologija proizvodnje polprevodnikov, ki omogoča izdelavo tiskalnih glav s 6.144 mikroskopskimi šobami.

Predstavljeni Canonov sistem ChromaLife100, ki je na voljo v vseh novih tiskalnikih PIXMA, izboljšuje odpornost fotografij na bledenje. Obstojnost fotografij natisnjenih s sistemom ChromaLife100 in shranjenih v fotografski album, je 100 let. Nezaščitene fotografije, natisnjene na poseben fotografski papir Photo Paper Pro, pa naj bi imele desetletno obstojnost proti bledenju.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več