Računalništvo, telefonija
11.06.2014 15:35
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družbi Medis zlata nagrada DIGGIT za mobilno aplikacijo Baby Growth Novalac

Družba Medis je na 3. slovenski konferenci o digitalnih komunikacijah DIGGIT prejela zlato nagrado za mobilno aplikacijo Baby Growth Novalac. Nagrade DIGGIT, ki nagrajujejo digitalne rešitve, ki na inovativen in kreativen način izkoriščajo prednosti digitalnega okolja, so bile letos podeljene prvič. Medisova aplikacija Baby Growth Novalac je na sinočnji prireditvi na Ljubljanskem gradu slavila v kategoriji Farmacija.
Družbi Medis zlata nagrada DIGGIT za mobilno aplikacijo Baby Growth Novalac
Družbi Medis zlata nagrada DIGGIT za mobilno aplikacijo Baby Growth Novalac

Mobilna aplikacija je nastala na pobudo mamic, ki so želele na enostaven način spremljati napredek svojih otrok v rasti in razvoju glede na mednarodne standarde Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). S pomočjo mobilne aplikacije Baby Growth Novalac lahko vsaka mamica dobi odgovore na najpogostejša vprašanja po rojstvu otroka; kako dobro napreduje novorojenček v primerjavi z drugimi, je pojedel dovolj mleka, kako se spreminja količina popitega mleka ali obrokov skozi tedne in ali zaprtje traja že predolgo.

Baby Growth Novalac je edina tovrstna aplikacija, ki je na voljo v slovenskem jeziku in je popolnoma brezplačna. Doslej ima že več kot 10.000 prenosov.

Glavne prednosti nagrajene aplikacije Baby Growth Novalac

Aplikacija zagotavlja popolno zasebnost in varnost podatkov, saj so ti shranjeni samo na mobilni napravi uporabnika. V aplikacijo lahko starši vnesejo višino, težo, količino dnevnih obrokov in število odvajanj otroka. Njegov mesečni napredek lahko spremljajo na grafih glede na mednarodne standarde WHO, ki si jih lahko nato izvozijo v pdf dokumentu na e-pošto, dokumente pa lahko tudi natisnejo in jih pokažejo pediatru.

Aplikacija omogoča spremljanje podatkov za več otrok hkrati. Na voljo so tudi uporabne informacije in rešitve za težave dojenčkov pri določeni starosti (kolike, polivanje, alergije …). Aplikacija omogoča vpisovanje beležk in opomnike z alarmom (za cepljenje, obisk pri pediatru itd.), napredek svojega otroka pa lahko starši po želji delijo tudi na družabnih omrežjih Facebook ali Twitter.


Prijavi napako v članku