Računalništvo, telefonija
13.05.2016 19:21

Deli z drugimi:

Share

Dropbox z novo storitvijo cilja predvsem na univerze

Dropbox Education je najnovejša storitev podjetja Dropbox, ki je zaživela ta teden. Namenjena je študentom univerz in zaposlenim na fakultetah, osnovna naročnina na storitev Dropbox Education pa znaša 39$/uporabnika/leto.
Dropbox z novo storitvijo cilja predvsem na univerze
Dropbox z novo storitvijo cilja predvsem na univerze

Do tega trenutka je podjetje Dropbox bilo v glavnem usmerjeno na poslovno rabo s storitvijo Dropbox Business, vendar pa kot kaže prihodki podjetja niso bili zadovoljivi, čeprav se cena naročnine na Dropbox Business giblje od 150$-300$/uporabnika/mesec. Torej vprašanje, ki se poraja je, ali Dropbox dejansko skuša olajšati in izboljšati izobraževalno izkušnjo, ali pa gre zgolj za poizkus povečanja profita in konkurenčnosti z ostalimi ponudniki storitev v oblakih.


15 GB prostora za vsakega posameznika, vendar minimalno 300 uporabnikov. To je ponudba in hkrati pogoj podjetja za sklenitev sodelovanja. Dropbox Education ponuja administrativna orodja za nadzor nad uporabniki in vsebinami, ki naj bi ga izvajal IT manager. Torej gre za izboljšanje varnosti podatkov na različnih ravneh, ki jo Dropbox “reklamira” s pridobljenimi standardi varnosti in zaupanja: FERPA, HIPAA, HITECH, ISO 27001 in ISO 27018. Dropbox Education deluje na vseh napravah, poleg tega pa je nova storitev, ki se torej osredotoča na visokošolsko okolje, kompatibilna z orodji kot so Blacboard, Turnitin in Moodle. Gre za orodja, ki se pojavljajo na dnevni agendi študentov in profesorjev na univerzah in ta medsebojna kompatibilnost naj bi olajšala komunikacijo in sodelovanje med samim študijskim procesom.


Prijavi napako v članku