Računalništvo, telefonija
20.02.2019 12:26
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dostop do datotek na Linuxu neposredno iz Windowsov

Novi Windows 10 bo še bolj prijazen do uporabnikov odprtokodnih operacijskih sistemov Linux.
Novi Windows 10 bo še bolj prijazen do uporabnikov odprtokodnih operacijskih sistemov Linux.

Uporabniki Microsoftovega operacijskega sistema Windows 10 bodo že aprila dobili posodobitev Windows 10 19H1, ki bo opremljena z oznako April 2019 Update. Ta jim bo prinesla številne nove možnosti, vključno s povsem novim grafičnim vmesnikom z novimi temami. Microsoft bo poskrbel še za ločitev digitalne asistentke Cortana z iskalnim poljem in za možnost odstranitve določenih aplikacij, ki jih doslej ni bilo mogoče odstraniti. Zagotovljena bo tudi privzeta podpora za formate RAW.

Najnovejši podatki kažejo na to, da bodo uporabniki operacijskega sistema Windows 10 s posodobitvijo April 2019 Update najverjetneje prejeli še tehnologijo, ki jim bo omogočala neposreden dostop do datotek, ki se nahajajo na odprtokodnih operacijskih sistemih Linux. Zasluge za to bodo šle tehnologiji Windows Subsystem for Linux (WSL), dostop pa bo omogočen kar preko Raziskovalca datotek oziroma programa File Explorer. S tem bodo uporabniki operacijskega sistema Windows 10 lahko odpirali datoteke v odprtokodnih operacijskih sistemih Linux na povsem enak način kot vse druge datoteke v okviru operacijskega sistema Windows 10.

Ker je tehnologija Windows Subsystem for Linux še vedno v povojih, zdaj še ni primerna za vsakdanjo uporabo. Kljub temu so poznavalci prepričani, da bo Microsoftovim programerjem novo tehnologijo uspelo “usposobiti” še predno bo nadgradnja April 2019 Update na voljo za prenos.


Prijavi napako v članku