Triki in nasveti
27.11.2010 08:43
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dodajmo majhne grafikone v celice programa Excel 2010

Majhni grafikoni nam lahko pridejo še kako prav.
Majhni grafikoni nam lahko pridejo še kako prav.

Vsi tisti, ki uporabljamo Microsoftov program Excel, imamo v njem kaj hitro nepregledno množico različnih številk v celicah ter klasičnih velikih grafikonov. Še posebej slednji nam lahko tratijo veliko prostora, če jih imamo na posamezni strani veliko. Če si lastite Excel 2010, se lahko številnim velikim grafikonom elegantno izognete, saj nam program omogoča, da v posamezne celice vstavimo majhne grafikone.

Postopek do majhnih grafikonov:

1. Postavite se v tisto prazno celico, v kateri želite imeti vstavljen grafikon. V našem primeru smo se postavili v prazno celico v stolpcu “Potek” za “1. teden”.

2. V Excelu 2010 se nato postavite na jeziček “Vstavljanje” (Insert) ter v delu z imenom “Grafikoni sparkline” (Sparklines) izberite enega izmed ponujenih grafikonov. Mi smo v našem imenu izbrali črtnega.

3. Odprlo se vam bo novo okno, vaša naloga sedaj pa je, da z miško označite tiste celice, za katere želite dobiti prikazan grafikon. Ko jih boste označili, kliknite na “V redu” (OK).

4. Vse ostale morebitne grafikone, ki jih želite narediti, lahko sedaj naredite po skrajšanem postopku, ki se ga pri Excelu uporablja že dolgo. V našem primeru smo tako celico z grafikonom za 1. teden enostavno potegnili do 4. tedna in dobili grafikone še za ostale tri tedne.


Prijavi napako v članku