Strojna oprema
23.03.2007 07:53

Deli z drugimi:

Share

Do večje varnosti podatkov z rešitvijo MEM-Drive Firewall

takeMS je predstavil rešitev MEM-Drive Firewall, ki jo sestavlja prenosni disk s pomnilnikom flash USB MEM-Drive Firewall ter programska oprema Secure it Easy. Rešitev omogoča učinkovit nadzor nad tem, kdo in kako lahko prenaša podatke podjetja z računalnikov na prenosne naprave za shranjevanje podatkov, med drugim na predvajalnike MP3, ključke USB, prenosne trde diske ali digitalne fotoaparate. V kompletu se nahaja tudi programska oprema Secure it Easy za zaščito vhodov, ki se nahajajo na računalniku.

Mnogo skrbnikov omrežij in uporabnikov računalnikov svojih prenosnih in namiznih osebnih računalnikov ter omrežij ne zaščiti pred grožnjami, ki jih prenosne naprave za shranjevanje podatkov lahko za njih predstavljajo. Nameščena programska oprema podjetja takeMS pa omogoča skrbniku računalnika popoln nadzor nad dostopom in možnostjo uporabe določene prenosne naprave na osebnem računalniku. V primeru dostopa naprave, ki na računalniku ni odobrena in se ne nahaja na t. i. belem seznamu naprav (TrustedDevices), prejme skrbnik računalnika samodejno obvestilo preko elektronske pošte o neavtoriziranem dostopu.

Na prenosnem disku USB takeMS-a so podatki zaščiteni s 128-bitnim močnim šifriranjem AES ter programsko opremo Carry it Easy+Plus takeMS Edition, ki zagotavlja zaščito podatkov v primeru izgube ali kraje prenosnega diska MEM-Drive Firewall. Rešitev MEM-Drive Firewall je na voljo v velikostih od 512 MB do 8 GB. Programska oprema Secure it Easy pa je skladna z operacijskimi sistemi Windows Vista, Windows XP ter Windows 2000 (SP4).


Prijavi napako v članku