Računalništvo, telefonija
11.07.2017 13:42
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Do leta 2020 Konica Minolta v Evropi načrtuje 465 miljonov EUR letnega prometa z IT storitvami

Konica Minolta Slovenija
Konica Minolta Slovenija

Na CeBIT-u 2017 smo predstavili svoje cilje na področju IT storitev do leta 2020. Do takrat, načrtujemo doseči letni promet v znesku 465 miljonov EUR s storitvami na področju upravljanja elektronskih poslovnih vsebin (ECM), upravljanja storitev, IT varnosti in načrtovanju virov podjetja (ERP). S slednjim nameravamo postati vodilni globalni ponudnik IT storitev.

V zadnjih petnajstih letih je digitalna revolucija upeljala temeljne spremembe, tako kot industrijska revolucija pred približno 200 leti. Digitalizacija še naprej močno transformira ekonomijo in družbo. Da obdržimo tempo smo pri Konica Minolta formulirali svoj kratkoročni transformacijski poslovni program, imenovan “TRANSFORM 2016”, ki opisuje kako bo podjetje izgledalo po končani digitalni transformaciji v treh letih.

Na CeBIT-u 2017 je Konica Minolta predstavila strategijo s katero bomo dosegli položaj vodilnega globalnega ponudnika IT storitev. Če želimo ponuditi storitve kot so uprvljanje elektronskih poslovnih vsebin (ECM), upravljanje storitev (MS), IT varnost in načrtovanje virov podjetja (ERP) moramo poenotiti celoten IT portfolio. To smo deloma dosegli že s prevzemom številnih podjetij, kot sta Serians (Francija) in Raber+Märcker (Nemčija), katere smo postopoma integrirali v naše podjetje. Tako Raber+Märcker že od leta 2015 deluje pod imenom Konica Minolta IT Solutions. Trenutno skoraj 500 zaposlenih dela izključno na prilagajanju IT storitev našim strankam.

Številne meritve in ukrepi so se izplačali. V zadnjem fiskalnem letu je podjetje doseglo 115 miljonov EUR izključno z IT storitvami, kar predstavlja 4,8% celotnega letnega prometa. Če pogledamo promet običajnega poslovanja z multifunkcijskimi tiskalniki, je le ta občutno višji. To pa zaradi tako imenovanih hibridnih strank, ki se poleg multifunkcijskih tiskalnikov poslužujejo tudi IT storitev. Podjetje ima ambiciozne cilje:

Plan je zvišati letni promet s pomočjo IT storitev na 350 miljonov EUR do leta 2020. Če temu znesku dodamo še promet IT storitev pri hibridnih strankah, skupni znesek znaša 465 miljonov EUR letno.

“Trenutno imamo približno 200.000 strank v Evropi. Naš cilj je da bo do leta 2020 v naše IT storitve, zaupalo 20% celotnega ciljnega trga. Trenutno se še vedno soočamo z izzivom dokazovanja trgu, da smo idealni ponudnik IT storitev in vredni zaupanja. CeBIT je popolna priložnost za demonstracijo naše obsežne ponudbe in direktne razprave z bodočimi strankami in odločevalci.” je povzel in opisal cilje podjetja Indy Nakagawa, Predsednik uprave Konica Minolta Evropa.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku