Računalništvo, telefonija
06.02.2020 17:00

Deli z drugimi:

Share

Disney Plus ima že več kot 28 milijonov naročnikov

Prav tako kot so pravljične vsebine se zdi pravljično tudi samo poslovanje storitve Disney Plus. V podjetju, ki ponuja zabavne vsebine na zahtevo, so upali na 60 do 90 milijonov naročnikov v peth letih od začetka storitve. Toda v manj kot treh mesecih se je na Disney Plus vsebine naročilo že zavidljivih 28,6 milijonov uporabnikov.
Disney Plus ima že več kot 28 milijonov naročnikov
Disney Plus ima že več kot 28 milijonov naročnikov

Za primerjavo, Netflix, največji ponudnik video vsebin na zahtevo, ima kar 167 milijonov uporabnikov, od tega jih je samo v ZDA 61 milijonov.

Številke so pri Disneyu razkrili v ponedeljek, ko so sporočili poslovne rezultate zadnjega četrtletja. Še konec lanskega decembra, ko se je zaključila njihova kultna serija The Mandalorian, so imeli 26,5 milijonov naročnikov. Storitev so sicer javnosti predstavili 12. novembra, ko je bila na voljo v ZDA, Kanadi in na Nizozemskem. Kasneje so jo razširili tudi v Avstralijo in Novo Zelandijo, ponekod v Zahodni Evropi pa bo na voljo od 24. marca dalje.

Disney Plus je spletna storitev za video vsebine na zahtevo, zlasti avtorske Disneyeve kreacije kot so Star Wars, Marvel, Pixar in vse družini prijazne serije, filmi in animacije. V ponudbo so dodali tudi kultno serijo Simpsonovi. Znake priljubljenosti je kanal pokazal že takoj po tem, ko so ga predstavili javnosti. V malce več kot enem dnevu se je nanj naročilo več kot 10 milijonov uporabnikov, v letu 2019 pa je bil tudi eden najbolj iskanih besednih zvez na iskalniku Google.

Ob vsem tem pa ni znano, koliko uporabnikov se je v Disney Plus naročilo preko ponudnika Verizon in njegovega paketa nemejenega dostopa do spletnih vsebin. Povprečen uporabnik zapravi za Disneyeve storitve 5,56 ameriških dolarjev mesečno, so še razkrili, kar je nekoliko manj od redne cene, ki znaša 7 dolarjev mesečno.


Prijavi napako v članku