Telefoni
19.10.2012 09:55
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dodatek za vonjavi iPhone

Pri podjetju Chaku Perfume pa so poskrbeli, da bo življenje nekoliko lepše vsaj za lastnike mobilnikov iPhone. Ti so zanje namreč pripravili zelo zanimivo napravo za umetno "reprodukcijo" vonjav.
Vonj prebudi vse naše čute!
Vonj prebudi vse naše čute!

Realnost zna biti za marsikoga dolgočasna in neprijetna. Zaradi tega ljudje že od nekdaj radi bežimo od nje. Pri podjetju Chaku Perfume pa so poskrbeli, da bo življenje nekoliko lepše vsaj za lastnike Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone. Ti so zanje namreč pripravili zelo zanimivo napravo za umetno »reprodukcijo« vonja. To v praksi dejansko pomeni, da lahko lastniki mobilnikov iPhone odslej sporočila tudi vonjajo.

Naprava ChatPerf v navezi z namensko programsko opremo poskrbi, da prejemnik sporočila prejme izbran oblak dišave ali vonja. Le zamislite si, kako vam bi bilo prijetno, če bi poleg sporočila za zajtrk prejeli še vonj po sveže pečenih rogljičkih ali pravkar skuhani kavi. Le kdo bi se lahko uprl takšnemu povabilu na zajtrk s strani ljubljene osebe ali prijatelja?

Naprava za umetno »reprodukcijo« ChatPerf žal ni popolna. Ta lahko namreč v določenem trenutku oddaja le eno izbrano dišavo ali vonj. To v praksi pomeni, da mora naslovnik sporočila poskrbeti, da v napravico vstavi pravi oziroma želeni vonj. To pa žal pokvari »element presenečenja«. Naprava za umetno »reprodukcijo« ChatPerf za nameček ni ravno poceni. Podjetje Chaku Perfume zanjo namreč zahteva preračunanih 55 evrov. Ali je naprava ChatPerf za iPhone vredna »svojega denarja«, presodite sami.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku