Namizni računalniki
03.09.2013 09:37
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Direktor podjetja Lenovo sodelavcem ponovno razdelil poltretji milijon evrov

Generalni direktor podjetja Lenovo je del svoje nagrade za uspešnost razdelil med sodelavce, ki so na takšen ali drugačen način prispevali k dobremu poslovanju. Uspešen direktor Yang Yuanqing jim je iz lastnega žepa izplačal denarne nagrade v skupni vrednosti kar preračunanih 2,5 milijona evrov!
Družba Lenovo se zaveda, da je uspešnost podjetja odvisna predvsem od zaposlenih!
Družba Lenovo se zaveda, da je uspešnost podjetja odvisna predvsem od zaposlenih!

Analitski hiši IDC in Gartner sta na začetku julija objavili rezultate prodaje računalnikov po svetu, iz katerih je bilo razvidno, da se je družba Lenovo prvič doslej zavihtela na prvo mesto. To ne preseneča, saj računalniški gigant že štiri leta neprekinjeno raste hitreje od povprečne rasti trga, samo v drugem četrtletju letošnjega leta pa je prodaja računalnikov Lenovo zrasla za 8,9 –odstotka glede na prvo letošnje četrtletje. Trdo delo zaposlenih pri računalniškem gigantu je pohvalil tudi njihov generalni direktor Yang Yuanqing.

Generalni direktor podjetja Lenovo pa ni ostal le pri besedah, saj je tudi tokrat del svoje nagrade za uspešnost razdelil med sodelavce, ki so na takšen ali drugačen način prispevali k dobremu poslovanju. Nagrado v višini preračunanih 2,5 milijona evrov je prejelo okoli 10 tisoč zaposlenih, ki veliko pripomorejo k uspešnemu poslovanju, vendar so njihovi osebni dohodki zelo nizki (receptorji, delavci za tekočim trakom, asistenti in drugi). Vsak izmed njih je prejel nagrado v višini preračunanih 260 evrov oziroma eno do dve dodatni plači.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo računalniki

Prijavi napako v članku